Vilka är för- och nackdelar med aror som husdjur?

July 7

Aror är en av de mest populära typer av papegojor som hålls som husdjur, och som alla djur, det finns många fördelar och nackdelar med att äga aror som husdjur. Aror kan vara mycket tillgiven fåglar, särskilt när uppvuxna i fångenskap och hand matas av människor. De är även intelligent, och kan vara ganska underhållande. Å andra sidan, aror är mycket högt, kräver en bra mängd uppmärksamhet, och kan vara destruktiv, särskilt när de är uttråkade eller ensam.

En av de största fördelarna med att äga aror som husdjur är deras nivå av intelligens. De är bland de bästa talare i papegojan ordning, och deras upptåg kan vara mycket underhållande att deras ägare. Även aror kan lära sig att härma tal och ljud helt enkelt genom att lyssna på dem omkring dem, träna dem att tala på kommando är lite svårare. Bored papegojor kan vara extremt hög, till den punkt där närliggande grannar kan klaga.

Aror som husdjur kan också vara mycket tillgiven mot sina ägare. De tenderar oftast att bilda den starkaste band med en person, men om alla i familjen arbetar med dem, kommer de att vara tillgiven mot andra. Ju tidigare fågeln är socialiserade, desto bättre kommer det att bete sig runt människor. Vildfångade papegojor, som är olagliga i de flesta ställen, är svårare att umgås än de fötts upp i fångenskap.

I allmänhet, aror är inte rädda för människor. Även om detta är ett stort pro för aror som husdjur, kan det också vara en kon, som eftersom de är inte naturligt rädd för människor, de har inga betänkligheter att bita om de känner sig hotade. Aror har massiva, vassa näbbar som kan vara skadligt, särskilt för barn. Ägarna bör instruera barn att hålla händerna ur birdsâ € burar, och noga övervaka någon interaktion mellan papegojor och barn. Tills en ara blir bekant med dess ägare är det också bäst att undvika att låta fågeln att sitta på axlarna eller nära ansiktet.

Dessa stora näbbar kan också göra en hel del skador i hela hemmet, speciellt om fågeln är sugen uppmärksamhet. Aror som husdjur kräver en hel del interaktion med sina ägare, och när de lämnas ensamma, kan de tugga allt de kan nå, inklusive tapeter, bord, och till och med bitar av själva väggen. Burar bör hållas flera meter bort från väggen. Aror som tillåts ur sina burar regelbundet bör övervakas noga.

Ara som husdjur har typiskt en mycket lång livslängd liknande den hos en människa, vilken kan vara både en pro och en con. På pro sida, kommer ägare har många år tillsammans med sina husdjur. På con sida, kan fåglarna ofta överleva sina ägare, så arrangemang måste göras för att avgöra vem som kommer att ta hand om ara efter att ägaren har gått bort.

  • Aror kan vara mycket tillgiven fåglar, särskilt när uppvuxna i fångenskap och hand matas av människor.