Vilka är för- och nackdelar med Steel Hängrännor?

July 16

Under många år har rännor stål allmänhet varit det mest populära valet bland byggare och husägare. Om du funderar på att lägga rännor till ditt hem, så här är några av de fördelar och nackdelar med rännor stål som du förmodligen bör consider.p>

Stål rännor fortsätter att vara ett av de mest använda gutter system för flera olika anledningar. Denna typ av rännan är relativt billigt, långvarig, och är oftast lätt att installera och underhålla.

På den positiva sidan, kan rännor stål vara en av de minst kost rännor system tillgängliga. Generellt rännor stål är mindre än hälften av kostnaden för rännor tillverkade av aluminium eller vinyl. Flera olika typer av beläggningsmaterial är tillgängliga för att inhibera rost och lägga hållbarhet åt dessa rännor. Lägga till en skyddande beläggning men kommer också att lägga till den totala kostnaden för stålhängrännor systemet.

En annan fördel med denna typ av rännan är dess hållbarhet. Dessa rännor är oftast tillverkade med någon form av zinkbeläggning och har ett rykte om att hålla sig väl i nästan alla miljöer. En stål rännstenen kommer ofta upprätthålla mindre skador från fallande skräp än rännor tillverkade av andra material. Utöver dessa fördelar, vissa tillverkare erbjuder nu miljövänliga gutter system som är gjorda av återvunnet stål utan extra kostnad.

På den negativa sidan, kan rännor stål ofta sag över tiden på grund av lösa anslutningar med huset. När detta inträffar, måste lämpliga reparationer göras för att rätta till problemet innan det blir värre. Om rännorna fortsätter att sag, är det möjligt att ditt hem kan vara skadad och rännorna själva kommer att behöva bytas ut. En noggrann kontroll av hela takrännsystem kan krävas regelbundet för att undvika kostsamma reparationer.

En annan nackdel med att använda dessa rännor är tendensen för dessa rännor att rosta med tiden. Om du bestämmer dig för att inte tillämpa en rosthämmande beläggningsmaterial till rännorna före installationen, kommer hela systemet troligen behöva bytas inom fem år, beroende på klimatet. Rost kan vara en särskilt besvärlig fråga i områden som får över genomsnittet mängder snö eller regn. Tillämpa en skyddande beläggning för takrännor stål innan du installerar dem kommer vanligtvis spara tid, ansträngning och pengar i framtiden.

Processen att installera takrännor stål kan visa sig vara en ganska svår uppgift för många människor. Även om dessa rännor är lätta, de erbjuder oftast väldigt lite flexibilitet vid installationen, vilket ofta gör jobbet ganska tidskrävande. Om du har begränsad fysisk eller mekanisk förmåga, kan det vara klokt att anlita en professionell för att göra jobbet åt dig.