Hur väljer jag det bästa keramik klasser?

August 14

De bästa keramik klasser kommer att variera beroende på individens startskicklighetsnivå och vad han vill lära av klassen. En arbetsyta lager med tillräckligt leveranser och en tillräckligt stor ugn för alla studenter är ett tecken på en bra keramik klass. Keramik klasser med engagerande och kunniga lärare är generellt bättre än klasser undervisas av mellanliggande konstnärer eller allmänna konstnärs lärare. Konstskolor, privata studior, högskolor och vuxen lärcentra är alla bra ställen att leta efter början, mellanliggande och avancerade keramik klasser.

Klassen storlek och plats kommer att påverka kvaliteten på en keramik program. Vissa keramik klasser är så packad med studenter att det inte finns tillräckligt med utrymme för att arbeta eller tillräckligt med tid för att få individuell uppmärksamhet från läraren. Även den bästa keramik läraren kommer att ha en svår tid att tillgodose behoven hos alltför många elever samtidigt. Den dag, tid och längd av klassen kan spela en roll också.

De flesta studenter föredrar en klass som tillåter dem att skulptera eller slå bitar på ett hjul och lära sig om konst och hantverk av keramik samtidigt. Ideal keramik klasser kommer att ha tillräckligt med tid för både undervisning och praktisk arbete. I mellanliggande och avancerade keramik klasser, kan tid behövas för att lära sig om att arbeta en ugn och bränning färdiga objekt också.

Förbrukningsmaterial och kostnaderna bör beaktas när en keramikkurs utvärderas. För nybörjare, keramik klasser som levererar allt från lera till verktyg kan en student att ta prov på farkosten utan att göra en stor ekonomiskt åtagande. Mellanliggande och avancerade keramiker kanske föredrar en klass som är mer undervisning baserad, eftersom en keramik elev på denna nivå äger sannolikt vissa verktyg och utrustning som redan.

Om det är möjligt, möte med keramik läraren innan du registrerar dig för klassen kan hjälpa en potentiell student avgöra om programmet kommer att vara en bra passform. Lärarna varierar i förmåga; några av de bästa keramiker är de värsta lärarna, medan vissa keramiker med endast måttliga kunskaper är mycket engagerande och gör utmärkta lärare. Möte en blivande lärare personligen är ett sätt att mäta hur väl du kommer att göra i sin klass.

Läsa recensioner från tidigare elever eller be tidigare studenter deras yttrande keramik programmet är ett annat sätt att mäta kvaliteten på en uppsättning av keramik klasser. Varje enskild student har olika behov och intressen. Ett samtal med flera programstudenter kan ge en blivande klassmedlem en känsla av programmet.

  • De flesta keramik klasser tillåter studenter att skulptera eller slå bitar på ett hjul.
  • Keramik klasser kan omfatta olika målnings stilar att avsluta projekt.
  • Keramik gör kan vara en mycket rörig hobby.