Vad bör jag tänka när man köper en antik armoire?

August 9

Armoires var en gång ansåg nödvändiga möbler i många hem. Under mitten av 20-talet, nyare arkitektoniska projekt för bostäder ingår fler garderober, vilket gör lagringsenhet mer eller mindre föråldrade. Men på senare år har armoire gjort en återkomst. Om du är på marknaden för en god kvalitet antik armoire, finns det några viktiga faktorer som du behöver tänka på innan du gör ditt köp.

I gångna tider var armoires konstrueras i många olika storlekar och stilar. De ofta lekte också ett brett utbud av dekorativa hårdvara och andra visuellt intressanta element. När en antik armoire fångar ditt öga, är det första du ska göra att titta på tillståndet i träet mycket noga. Helst ska du hitta det sidor, topp, botten, och dörrar för att vara fast och fri från djupa urgröpningar eller repor. Donâ € t vara alltför bekymrad repor; de som är att vänta och normalt kan täckas med relativ lätthet. Så länge de träkomponenter i armoire är i gott skick, är pjäsen värt en närmare titt.

Att välja rätt storlek och stil för ditt utrymme är också viktigt. En antik armoire som är för liten för det område du har i åtanke kommer bara titta förlorade och något övervinnas genom resten av rummet. På samma sätt, en armoire som är för stor för utrymmet kommer att vara extremt imponerande och kasta symmetrin i rummet helt off bas. Ta med ett måttband så att du kan kontrollera höjden, bredden och djupet i armoire. Detta kommer att hindra dig från att köpa en bit som i slutändan inte kommer att fungera i ditt hem.

I fråga om stil, går för vintage möbler som kommer att arbeta med de andra designelement i ditt rum. Om du har ekmöbler i utrymmet, gå med en antik armoire som är konstruerad med ek. Skulle rummet vara en studie i rena enkla linjer, välj en armoire som är något vanligt i design snarare än en pjäs som är extremt utsmyckade. Detta kommer att hålla inredning och färgsättning i harmoni och gör rummet mer inbjudande.

När du hittar en antik armoire som verkar vara precis vad du behöver, kontrollera om pjäsen har varit professionellt bedömas. Det är inte ovanligt att en antikhandlare att ha dokumentation som fast stamtavla gamla möbler till försäljning. Om pjäsen inte har utvärderats, överväga att ha en bedömning göras innan du betalar en hel del pengar. När en expert kallas in för att bedöma antika möbler, ibland upptäcks att vara en mycket bra kopia av ett original, men inte riktigt värt det begärda priset. Tänk om du fortfarande gillar den kopierade pjäs, kan bedömningen orsaka butiksägaren att sänka priset.

En sista faktor är hårdvaran på antika armoire. Helst ska det vara original och i utmärkt skick. Som med den övergripande utformningen av armoire, kan hårdvara vara mycket genomarbetade eller mycket enkel design. Om möjligt, försök att gå med hårdvara som kommer att förbättra utseendet och känslan av att inte bara armoire utan även resten av rummet.

Framför allt, ta din tid när du handlar för en antik armoire. Tillsammans med antikaffärer, donâ € t glömma att kolla ur vägen sparsamhet butiker, skräp butiker och loppmarknader. Du vet aldrig när du kan komma över en pjäs som kommer att vara precis vad du behöver efter en liten mängd restaureringsarbete.

  • Ta din tid när du handlar för en antik armoire.
  • När du handlar för en antik armoire, donâ € t glömma att kolla loppmarknader.