HDTV Insikter: att veta varför Höjd Kan Matter med Plasma-TV

August 31

Plasma-TV är beroende av ett tunt lager av gas (vilket blir joniserad och så småningom förvandlas till den bild du ser). Om du tänker tillbaka på din kemi klasser i high school och college, kanske du börjar minnas. Du kanske också minns begrepp som den ideala gaslagen (PV = nRT), som i princip säger att (allt annat lika) volymen av en gas är omvänt relaterad till dess tryck. Detta är ett trevligt sätt att säga att om det atmosfäriska trycket går ner (som det gör på höga höjder), expanderar en gas.

Som en del folk som lever i högt belägna städer har upptäckt, kan detta expanderande gas orsakar glasskärm i en plasma att böja utåt och potentiellt vibrera och göra en irriterande brus. Om du bor någon plats högt (säg en mil över havet eller högre), kolla tillverkarens specifikationer innan du köper en plasma set. Som svar på detta har tillverkarna börjat göra särskilda konstruktionsändringar i reaktion på denna situation och har börjat sälja plasmor som inte kommer att få höjdsjuka.

Summan av kardemumman är att du kan höra historier om plasmor har problem på högre höjder. Höjd eller gas frågor plasmor har haft i början har effektivt lösas med de senaste modellerna.