Living Paleo Resistance: Bygga Styrka och Fighting Ålder

August 2

Att leva ett Paleo livsstil, du behöver styrka. Cave män behövde styrka - och en hel del av det. De behövde klättra ett träd för att komma bort från ett rovdjur, att slakta sin döda, kasta köttet över axeln, och för att genomföra det tillbaka till deras läger. Flytta sina läger, bygga sina verktyg, transporterar barn, gräva, huk och skörda träd och buskar alla inblandade intensiv styrka.

Real kondition och styrka definieras av hur väl du kan fungera i din vardag. Om dina muskler är stora men du kan inte kasta en vattenflaska över ryggen eller bära ett barn, betyder det inte mycket. Du vill vara frisk och stark nog att göra alla de praktiska saker i livet som du behöver göra.

En av de viktigaste fördelarna med att göra kortare, snabbare övningar är att de stimulerar produktionen av tillväxthormon, vilket du behöver för styrka och hälsa. Den bästa delen, är dock tillväxthormon är som en anti-age sköld. Det inte bara gör att du ser och känner dig yngre, men det gör även följande:

  • Ökar ämnesomsättningen med cirka 15 procent
  • Förhindrar stannar och vänder benförlust
  • Förbättrar blodsocker
  • Förbättrar balans, koordination och kroppshållning
  • Höjer endorfiner (kemikalier din hjärna releaser som får dig att må bra)
  • Ökar hjärnceller för förbättrad tänkande och koncentration
  • Förbättrar hjärt kondition
  • Minskar stress och ångest

Du genetiskt wired att göra motstånd utbildning på en hög intensitet. Du måste kräva mer av dina muskler än de är vana vid. Endast genom denna process att gå längre än vad dina muskler är vana vid kan du förbättra.

Hög intensitet innebär att du gör så mycket vikt som du kan och flytta så fort du kan för en kort tid. Progressionen av alla nya verksamheter kräver en gradvis utveckling i både intensitet och varaktighet.

För att fungera ditt bästa, har din kropp en intern plan för styrka och kraft. Styrka försämras snabbt med åldern, så det är super viktigt att genomföra styrkeuppbyggnad i din rutin.