Vad är Tråckeltråd?

August 2

Tråckla vanligtvis refererar till en kulinarisk teknik där skålen tillagas med hjälp av de naturliga juicer från ingredienserna. Detta brukar tillämpas för kötträtter som rostats, bakade, eller grillad. Bortsett från de meat,Äôs äger juicer, andra typer av såser eller smaksatt vätskor kan användas vid matlagning skålen. Ordet, Äúbasting,, AU eller roten ordet, Äúbaste, "kan också hänvisa till ett sömnadsteknik för tillfälligt sy ihop två tygstycken.

Ett av syftena med tråckling är att göra köttet fuktig och anbud. Under tillagningsprocessen, den mycket höga värmen från ugnen eller grillen bringar meat,Äôs naturliga juicer och fetter för att komma ut och samlas på botten av pannan, vilket gör köttet torr. Samla juice och hälla dem över köttet kommer att hjälpa den senare återabsorbera vätskan och gör köttet inuti anbudet.

Tråckeltråd kommer också att ge köttet mer smak, eftersom de juicer som dras ut från köttet är packade med naturliga, Äúmeaty,Äù smak som kommer att göra skålen mer delikat. Den matlagning teknik kan också göra skålen ser mer aptitretande som såsen kommer pälsen utsidan och ge den en inglasad utseende. För höns kött som kalkon och kyckling, kommer utanför huden kommer ut gyllene och krispiga när basted.

Bortsett från de naturliga juicer och fetter, andra ingredienser som vanligen används för tråckla inkluderar smält smör, köttbuljong, och Worcestershire sås. De kan infunderas med olika örter och kryddor som vitlök och lök, salt och peppar, rosmarin, och även en del vin. Den tråckla Tekniken innebär också vissa verktyg och metoder, varav den enklaste är med hjälp av en sked för att ösa upp såsen eller köttsaft och hälla den över köttet. En borste är också vanligt förekommande, även om kockar föreslår klappa sås på köttet istället för att göra svepande rörelser som den senare metoden överför bara såsen bort från ett område till ett annat. Ett annat verktyg som ofta används är den, Äúbaster,, au en pinne liknande instrument som har en lampa på toppen att kocken kan pressa att suga in och släpp saften över köttet.

En av de vanligaste misstagen kockar gör är tråckla deras kött oftare än de ska, speciellt när ugnen används. Öppning ugnsluckan varje gång köttet skall basted minskar ugnstemperaturen, så tillagningstiden kan ta längre tid. En teknik är att vänta tills köttet är kokt halvvägs innan tråckla, på sin höjd två gånger. Många recept innehåller tidsintervall mellan tråckla, beroende på köttet och tillagningsmetod.

  • Tråckling är en term som används för att beskriva att applicera en vätska till en annan post.
  • I ett spett ugn, bastes kött huvudsak själv eftersom juicer droppa tillbaka på köttet som det visar.