Vilka är de bästa tipsen för Serving Rädisa Leaves?

August 3

De viktigaste tips för servering rädisa blad är att välja färska gröna och ta bort dem från rädisorna omedelbart. Om rädisa blad kvar på under lagring, fukt och näring kan både gå förlorade. Det finns många olika sätt att förbereda färsk rädisa gröna, och de kan vara användbara i soppor, sallader, en mängd andra rätter, och även som en ätbar garnering. Rädisa greener kan användas antingen råa eller kokta, och de lägger till en distinkt kryddig smak när det blandas in med sallad och andra milda greener. Ett sätt att använda rädisa blad i en soppa är att skapa en puré, och sedan blanda det med kycklingbuljong och andra ingredienser.

Rädisor är grönsaker som oftast odlas för rotfrukter, men bladen också kan ätas. Om bladen är hämtade från mogna växter, är det viktigt att skilja dem från rädisorna omedelbart. Rädisa greener kan förvaras i kylskåp i cirka en vecka, även om de är bäst när de är färska. Om bladen inte avlägsnas före lagring, kommer rädisorna typiskt torka ut, och näringsämnen kan försvinna också.

Det bästa sättet att förbereda rädisor greener kan bero på hur gamla de är, så unga blad tenderar att presentera en subtilare smak, och en något mer delikat textur. Unga rädisor greener kan ätas när råa, antingen ensam eller i sallader, och mogna blad är användbara i en mängd olika rätter. Mogna rädisa blad är ibland lite taggig, då de inte är lika väl lämpade att äta rå. Oavsett hur bladen serveras, bör de först tvättas i kallt vatten och sedan dräneras eller klappade torrt.

Ett av de bästa sätten att använda rädisa blad är i soppor. Hela blad kan sättas till en mängd olika soppa recept, men det är också möjligt att segmentera eller tärna upp dem först. Ett annat alternativ är att mosa greenerna, vilket resulterar i en kryddig pasta. Denna gröna mos kan sedan läggas till kycklingbuljong, vitlök, lök, och en mängd andra ingredienser för att göra en rädisa blad soppa.

Rädisa blad gör ett särskilt bra tillägg till rätter som även inkluderar rädisor. Ett alternativ är att förbereda en pasta maträtt som inkluderar både rädisor och rädisor blad. I detta fall kan de rädisor och gröna läggas till en het stekpanna tillsammans. Efter ett tag bladen börjar vissna, och rädisorna blir genomskinlig vid ungefär samma tidpunkt, vilket tyder på att de båda gjort.