Vad är Iris Folding?

July 2

Iris vikning är en papercraft teknik där ett mönster skapas med lager av vikta pappersavier som skapar en design med en öppning i mitten. Sett ovanifrån, projektet ser ut irisen av en kamera, som förklarar namnet. Denna farkost kan användas för att göra gratulationskort, väggdekorationer, och ett brett utbud av andra handgjorda pappersprodukter, och det är mycket lätt att göra; även små barn kan njuta iris vikning.

Grunden för iris fällbara är ett stycke kartong som används för att stödja utformningen. Remsor av papper som har vikts över för att skapa en skarp kant limmas eller tejpas över en öppning skuren i cardstock med den vikta kanten är vänd mot mitten av mönstret, och när crafteren är klar, är det cardstock vänds för att avslöja konstruktion. Många konsthantverkare gillar att använda mallar med numrerade linjer för att vägleda dem när de bygger upp designen, som arbetar från kanterna mot mitten så att de första remsor av papper som de fastställer kommer att vara på toppen av designen när projektet är vänt över . Själva centrum av iris kan fyllas med en bit av dekorativa eller kontrasterande papper.

Iris hopfällbara mallar är tillgängliga gratis från webbplatser som tillhandahåller papercrafting leveranser, tips och idéer. Det är också möjligt att köpa böcker av mallar, av vilka några dekorativa papper som kan användas för iris hopfällbara projekt. Människor kan också göra sina egna, även om det hjälper att vara förtrogen med iris fällbara när crafting en mall som det kommer att hjälpa människor bestämma hur man ordna papperslappar.

För barn alltför unga för att arbeta med saxar, föräldrar eller lärare kan i förväg skurna remsor av papper för iris fällbara sessioner, och förbereda cardstock i förväg också. Denna uppgift kräver inte en massa fingerfärdighet, vilket kan göra det roligare för barn som inte kan delta i mer komplexa pappershantverk, och det kan också vara en intressant introduktion till att arbeta med papper. Ett brett utbud av olika typer av papper, inklusive origami papper, konstruktionspapper, omslagspapper, bitar av kuvert och sidor från tidningar kan användas för iris fällbara.

Denna papercraft skapar en mycket distinkt lager look som kan vara mycket visuellt intressant. Iris vikning kan användas som mittpunkten i ett projekt, eller iris vikta mönster kan användas som dekorativa accenter i en större bit. Ett exempel på ett sätt på vilket iris vikning kan användas i ett gratulationskort där tekniken används för att skapa en serie av blommor som verkar ha spritt över hela framsidan av kortet.

  • Reservdelar rester av tyg kan användas för att lägga sista handen vid iris fällbara projekt.
  • Färgglada omslagspapper kan användas för iris vikning.
  • Iris vikning är ett hantverk projekt som även barn kan göra.