Vem är Fred Flinta?

June 18

Fred Flinta är lovable Neanderthal mest känd för bölande, "Yabba Dabba doo!" Han reste först till stjärnstatus på 1960-talet, då han haft den ledande rollen i Hanna-Barberaâ € s animerade serien, Familjen Flinta. Hans co-stjärnor inkluderade hans fru Wilma, hans dotter Pebbles, hans bästa vän Barney Granit, Barney hustru Betty, och deras son Bamm Bamm. Familjen ingick också ett husdjur dinosaurie som heter Dino och ett husdjur sabel tand tiger som heter baby Puss.

Bortsett från dessa två husdjur, har Fred Flintstone ett hus fullt av djurliv som fungerar som en parodi på moderna apparater. Det är en baby elefant som även fungerar som en dammsugare, en vråk som fungerar som en sophantering, en lång beaked fågel som driver skivspelaren, och en sköldpadda för en gräsklippare.

Flintstone är en genomsnittlig arbetarklassen mannen som, tillsammans med sin bästa vän Barney, ständigt blir involverad i olika bli rik snabbt system. När inte inblandad i något missöde, han är en hårt arbetande dinosaurie operatör på Slate Rock stenbrott i Bedrock, USA. Han har även arbetat som busschaufför och en sheriff.

Fred åtnjuter samma hobby som många moderna amerikanska män. Han är medlem i Loyal Order of Water Buffalos och har golf, lagsporter och bowling. Hans bowlinglag har smeknamnet honom Twinkle Toes på grund av hans graciösa skicklighet. Liksom många moderna män, ogillar han gör hushållssysslor såsom gräsklippning, särskilt efter en lång dag av arbete.

Vid det här laget kan det vara uppenbart att karaktären av Fred Flintstone påminner om Ralph Kramden, spelad av Jackie Gleason i The seniorer. I själva verket är Flinta en animerad parodi av den populära komediserien The seniorer, som först sändes 1955.

Den ursprungliga animerade Fred Flinta spelades av tre noterröst konstnärer: Daws Butler, Alan Reed och Henry Corden, med Alan Reed förekommer i de flesta av de ursprungliga episoder. Även aldrig uppnå populariteten av den ursprungliga serien, försök till senare versioner av Flinta ingår Fred Flinta och vänner, The Pebbles och Bambam show, och de 1994 spelfilmer Flinta, starring John Goodman som Fred Flintstone.

  • Fred Flinstone var den animerade stjärnan i 1960-talet tecknade Flinta.