Vad är Antiquing?

June 20

Antiquing kan hänvisa till två olika saker. I den första meningen, betyder det att gå ut och shoppa eller letar efter antikviteter i en mängd olika platser. I den andra meningen, hänvisat till att tillämpa särskilda behandlingar för möbler så att det visas antika. Med tanke på att de två begreppen har mycket olika betydelser, är avsikten oftast framgår av sammanhanget.

Den första känslan av antiquing är oerhört populär i vissa regioner i världen. Antikviteter finns på fastighetsförsäljningar, auktioner, loppisar och olika butiker, varav en del kan specialiserade på antikviteter. Vissa områden är kända för sina antikviteter möjligheter, liksom den amerikanska Northeast, där vissa människor går på antiquing turer. Många människor njuta av spänningen i jakten, eftersom de por genom ett sortiment av varor för att hitta vackra eller värdefulla antikviteter; vissa människor faktiskt gör antikviteter ett yrke, söka antikviteter som kan säljas vidare.

Antiquing kräver stor skicklighet, eftersom det är lätt att plocka upp en oäkta, värdelös, eller skadades svårt antik om du inte vet vad du gör. De flesta människor får sina färdigheter genom år av praktik, och genom att arbeta med människor som har erfarenhet på identifiering. Om du är nybörjare, kanske du vill besöka ett bibliotek eller bokhandel och titta på böcker som ägnas åt att identifiera och värdera av antikviteter, för att se till att du kommer att vara mer säker på fältet. Du kanske också vill överväga att fokusera på en viss typ eller period av antikviteter, liksom viktorianska glas eller Shaker möbler.

Shopping för antikviteter kan vara en stor en del roligt, särskilt när du gör ett verkligt fynd. Som en allmän regel, leta efter saker som visar tydliga tecken på årtionden av användning och slitage, såsom missfärgning, fläckar, rundade hörn, och så vidare. En antik som ser perfekt är nog för bra för att vara sant; undvika "antikviteter", som har uppenbara moderna byggmaterial som spånskiva, skruvar, och så vidare.

I den andra meningen, är antiquing ofta görs för att inredning mer visuellt intressant. Vissa möbler företag erbjuder antiqued stycken till kunder som gillar utseendet eller vill nya möbler som kommer att smälta in med äldre möbler, och det är möjligt att antika saker själv, liksom. Många böcker och göra det själv webbplatser har omfattande antikviteter guider för att hjälpa människor som vill lära sig om de olika tekniker som kan användas för att på konstgjord väg ålders möbler för en antik look.

  • Antiquing kan vara ett yrke med olika typer av antikviteter köpta, restaurerade och åter sålda.
  • Bokhandlar kan ha en antik bok sektion för samlare.
  • Antikviteter kan ofta hittas på loppisar.
  • Människor som handlar för antikviteter ser ofta gammaldags glas.