Vad är en ringbärare?

June 12

En ringbärare, eller sidan, deltar i ett bröllop laddad med att presentera bruden och brudgummen med sina vigselringar. Ofta är denna roll som en ung pojke som är en släkting till bruden eller brudgummen, men det kan också falla till den bästa mannen att bära ringarna. Om du använder ett barn, är ringarna vanligtvis utförs på en stor, prydnadskudde som en symbolisk gest.

Historien om att använda en ringbärande kudde går tillbaka till forntida egyptiska bröllop, då juveler visades på sällsynta prydnadskuddar under ett bröllop. Som det blev vanligt i Europa för att utbyta vigselringar, blev ring bärare en viktig del av ceremonin. De två traditionerna ihop, vilket leder till kudden används som bärande fartyg för ringarna.

Om du vill ha en ring bärare i ditt bröllop, är det vanligt att be en ung manlig familjemedlem. Generellt ring bärare är mellan 6-10 år, med äldre pojkar är gjorda vaktmästare eller marskalkar. Ringbärare allmänhet paras med blomma flickor, som är runt samma ålder. Ofta går de ner i gången tillsammans som en del av entrén ceremonin.

Vissa par som väljer att ha en ring bärare gör jobbet en ritual snarare än funktionell uppgift. Istället för att anförtro sina faktiska vigselringar till ett litet barn, de istället sy falska ringar på kudden för bäraren att bära. I dessa fall är de faktiska ringarna vanligtvis bärs av den bästa mannen eller brudtärna. Om de verkliga ringarna placeras på kudden, är de ofta läggs ovanpå eller säkras på något sätt, för att hindra dem från att gå förlorad.

De flesta par väljer att dräkten ringbärare i en outfit som liknar den som bärs av marskalkar. Om det är opraktiskt eller omöjligt att hitta liknande kläder i små storlekar, låta pojken bära slips, cummerbund eller armband som matchar groomsmen outfits kan räcka. I vissa fall kommer ringbärare formellt klädd som en sida, klädd i en traditionell perioden kostym. Denna variation ses ofta på renässans teman eller extremt formella bröllop. Om du väljer att klä upp din ringbärare för ceremonin, kanske du vill se till att de har en bekväm ombyte för mottagning.

Att ha en ring bärare är ett utmärkt sätt att engagera unga familjemedlemmar i vigseln och att lära dem om vikten av ett bröllop. Om antingen bruden eller brudgummen har en son från ett tidigare förhållande, eller en mycket yngre syskon, ger barnet en chans att känna sig delaktiga i processen. Det kan också hjälpa avvärja svartsjuka över unga flickor att få vara brudtärnor eller junior tärnor.

Etikett föreslår att ringbärare bör delta i repetitionen processen. Denna chans att öva kan hjälpa barnet att känna sig bekväm i rollen och göra dem förtrogna med bröllop förfaranden. Bruden eller brudgummen kan vilja ge ringbärare en liten present som tack för deras hjälp.