Vad är Amma Massage?

January 15

Amma massage är en typ av massage som har sina rötter i gamla östra medicinska tekniker, även om många utövare integrerar också några tekniker från Western karossen också. Denna massage teknik är lämplig för människor i olika grader av fysisk kondition, eftersom det lätt kan anpassas för att möta behoven hos specifika kroppstyper. Många Traditionell kinesisk medicin (TCM) utövare erbjuda Amma massage, och vissa spa och massage studior gör även Amma Massage. Vissa sjukhus och terapicenter håller också en massageterapeut på personal för kunder som vill komplettera sina medicinska behandlingar med Amma massage.

I kinesisk, am-ma betyder "push-pull". Olika former av massage och kaross har praktiseras i Kina i tusentals år, och många av dessa gamla tekniker fortsätta att användas till denna dag. Målet med Amma massage är att balansera flödet av energi i klientens kropp, främja en känsla av allmän god hälsa och även ta itu med specifika medicinska tillstånd som kan bekymrar kunden.

Till skillnad från de flesta skolor i västra massage, Amma massage ingår även kostråd, örtterapier, och andra förslag för att förbättra kundens hälsa. En session börjar vanligtvis med ett samtal mellan terapeut och klient, där terapeuten använder TCM diagnosmetoder för att lära sig om patienten. Som klient och terapeut prata, konstaterar terapeuten klientens kroppsspråk frågar sondering frågor, och noterar kundens allmänna fysiska kondition, att uppmärksamma saker som lukt och beläggningen på patientens tunga.

Under sessionen, bär kunden lösa kläder eller en dräkt och ligger på ett bord. Den massageterapeut använder en rad olika tekniker och massage stroke för att utföra djup vävnad manipulation och att stimulera flödet av energi i klienten. Terapeuter är starkt på de ställen på kroppen trycket, manipulera specifika punkter eller regioner för att behandla särskilda frågor. I slutet av sessionen, bör kunden känner sig mer avslappnad och balanserad.

Om du funderar på en Amma massage session, är det en bra idé att prata med terapeuten om var han eller hon tränade. Om du är intresserad av växtbaserade behandlingar och livsstils rekommendationer, kanske du vill överväga att gå till en TCM utövare, medan människor som bara vill uppleva de olika teknikerna för en push-pull massage kan gå till en vanlig massage terapeut som har upplevt viss utbildning i Amma massage.

  • En amma massage hjälper till att stimulera flödet av energi i en individ.
  • Amma massage strävar efter att förbättra patientens allmänna hälsa, och används ibland i sjukhusmiljö.