Vilka är de bästa tipsen för planterar Bitter Melon frön?

December 31

Bitter melon plantor är relaterade till meloner och kalebasser. Denna semi-tropiska vinstockar kräver en lång, varm växtsäsong för att producera frukt. I områden utanför de tropiska och subtropiska klimat områden, bör bittra frön startas inomhus för att få ett försprång på växtsäsongen. Vid plantering bittra frön, en av de bästa tipsen är att använda biologiskt nedbrytbara krukor för att minimera rot störningar. Melon frön kräver värme och fukt för att gro framgångsrikt.

Den bästa tiden att börja plantera bittra frön är två till fyra veckor före sista frosten dagen. Bitter melon plantor kan planteras ute i trädgården sängen så snart alla risk för frost har passerat. Genom att starta frön inomhus, kommer de unga plantorna vara redo att plantera ut precis i början av växtsäsongen.

Melon och kalebass växter, inklusive den bitter melon, tolererar inte rot störningar väl. De bästa krukor att använda med bittra frön är torv krukor. Torv krukor är gjorda av komprimerade, biologiskt nedbrytbara torvbaserade material och är utformade för att brytas ned snabbt i jorden. Hela potten kan ströks ut vid transplantation tid. Med jordmikrober, maskar, vatten och framkallningsanläggningen rotsystem, de torv potten sönderfaller, lämnar rötterna fria att växa in i den omgivande jorden.

Temperaturen är viktigt vid plantering bittra frön. Fröna gror bäst i ett temperaturintervall på 70 till 90 ° F (cirka 21-32 ° C). Vid 60 ° F (cirka 15 ° C), groning Tiden ökar. Fröna tar vanligen mellan tre och 12 dagar att gro.

En av de bästa tipsen när plantering bittra frön är att använda en steril jord-mindre potting medium; torv eller kokos kokos är vanliga utsäde start medier. Kokos kokos är tillverkad av strimlade kokosskal. Det tjänar ett liknande syfte som används trädgårds- och anses vara en mer hållbar produkt än torv. Torven eller kokos kan blandas med vermikulit eller perlit för att skapa en lätt jord mix med god dränering.

När plantorna utveckla två uppsättningar av äkta blad, kan de bittra melon plantor transplanteras ut i trädgården. De första bladen växa fram kallas frö blad. Utsädes blad följs av äkta blad.

Bitter melon växter klättrar vinrankor som kräver en struktur för att skala. Som sådan bör plantorna planteras vid basen av en spaljé. Plantorna växer bäst med sex eller fler soltimmar per dag.