Göra det bästa av Martial Arts som terapi

December 30

Många människor har upptäckt den helande kraften i kampsporter, som de strävar för att få ett grepp om känslomässiga problem som kan ha följt dem i flera år.

Konfrontera dina rädslor

Ofta det som håller människor tillbaka i livet är rädsla. Folk är rädda för att misslyckas, samt lyckas - rädda för att tala upp, och på samma gång, att tiga. Inte undra folks känner sig stressade och oroliga.

Men att lära kampsport är en kraftfull motgift mot allt som rädsla. Första gången någon slår dig eller kastar dig på mattan, du förmodligen kommer att vara rädd för att bli sårad. Första gången du träffar eller kasta någon annan, du förmodligen kommer att bli rädd för att såra honom. Men snart inser du att folk inte är så sköra. Du lär dig att du är stark, kan du försvara dig, och även att du är värd att försvara.

Kampsportare som trakasserats finner ofta själva konfrontera övergreppen under sin utbildning eftersom alla kampsporter involverar i huvudsak våldsam fysisk handling riktad mot dig. Detta kan vara en knepig, känslomässig tid. Att lära sig att försvara dig själv kan hjälpa dig komma till rätta med missbruk, men du kan behöva lite extra hjälp. Prata med en pålitlig vän, gå med i en stödgrupp, eller prata med en kurator med erfarenhet av att hjälpa misshandlade människor.

Byggstenar: Förtroende och självkänsla

När du börjar träning i kampsport, känner du ganska tafatt och dum. Bli tröstade: Du ser också ganska besvärligt och dumt. Men det stadiet passerar snart. I ingen tid alls, kommer du att utföra kast och lås som om du hade gjort det hela ditt liv. Fysisk behärskning av färdigheter som detta gör att du känner dig mer självsäker och bygger din självkänsla. Det är våra framgångar som får oss att må bra om oss själva, oavsett om prestation är en perfekt fram spark eller en bra poäng på ett matteprov.

Minst en kampsport instruktör berättar hennes elever att njuta nybörjare fasen. "Frossa i din tafatthet", säger hon. "Förundras över hur du har haft denna kropp hela livet och ändå inte vet vad man ska göra med det!"

När du lär dig de färdigheter, också utveckla dig självförtroende att möta dina rädslor och leva ditt liv som du alltid velat. Du börjar att höra att du är en kompetent person och att du kan ta hand om dig själv (och andra om du behöver). Dessutom, om du kan göra en flygande sida spark, du kan ganska mycket göra något: ombyggnad att Mustang motor, starta eget företag, och tjäna en examen.

Utveckla emotionell muskelminne

Emotionell muskelminne bygger på idén om muskelminne - helt enkelt resultatet av tusentals upprepningar av en enda teknik. Om du gör en side kick 10.000 gånger, den 10001:e tid att du gör kick, man behöver verkligen inte tänka på det. Du gör precis det. Om du har tränat det perfekt, då kommer du bara göra det perfekt.

Ju mindre du måste tänka på vad du gör, desto mer framgångsrik du kommer att göra det. Tänk vad det skulle vara om varje gång du stod upp för att gå till kylskåpet, var du tvungen att tänka: "Nu, sätta ena foten framför den andra..."

Däremot kan känslorna ta över. Öva en side kick i klassen är en sak, men att göra det när du är rädd är en annan sak. Du kanske panik, du kan glömma vad du ska göra, och du kan missa.

Det är där emotionella muskelminne kommer in. Precis som du kan öva din kick 1000 gånger för att bygga muskler minne, kan du öva din teknik när du är rädd för att bygga muskler minne. På detta sätt kommer du repetera känslor, så när de träffar, tar din emotionella muskelminnet automatiskt över, och du tänker bara: "Okej, jag har känt så förut, men jag gjorde bra då, och jag ska bli bra nu. "

Vad detta betyder är att du ska sätta dig i situationer där du är nervös. Du kan bygga din känslomässiga muskelminne genom att helt enkelt utföra trots dina nerver. Således kan tävla i en turnering hjälper dig att bygga dina reserver av emotionell muskelminne. (Det spelar ingen roll om du vinner eller förlorar, så länge du gjorde något.) Tänk på frodig befordran undersökningar som bara ett annat sätt att bygga din känslomässiga muskelminne. Överens om att göra en kampsport demonstration för den lokala scoutorganisationen. Utföra framför en publik kan vara skrämmande, men det är bra för dig.