Vad bör jag tänka när man köper en Fish Tank Heater?

January 25

Fiskar är kallblodiga varelser; deras inre kroppstemperatur varierar i tune förändringar externa temperatur. Om det finns för många temperaturvariationer emellertid fisken upplever stress och blir mottagliga för sjukdom eller dö. För att undvika detta, är akvarium värmare installerad i akvarier.

En akvarium värmare håller vattentemperaturen stabil och lämplig för de krav som fiskarter i akvariet. Krav Temperaturen kan variera beroende på typ fisk. Innan du köper en värmare för ditt akvarium, ta reda på vad en viss fisk ras behöver.

En saltvattenfisk tank förvaras i ett kallt rum kommer att kräva mer värme än en saltvattentank förvaras i ett varmt rum. Ta reda på vad den exakta temperaturen i området där tanken är placerad. Subtrahera krävs akvariet temperaturen från rumstemperatur. Denna siffra är mängden av värmare wattal behövs. För varje gallon, bör det finnas ett minimum av 4-5 watt värme.

Storleken på saltvattentanken måste också beaktas när man köper ett akvarium värmare. En liten fishbowl eller tank kan göra med en värmare med en liten effekt. En större tank kommer att kräva en värmare med mer kraft, eller ännu bättre, att två värmare på motsatta sidor fördela värmen jämnt. En reservvärmaren är en bra idé, om man bryter ner.

Akvarium värmare kan köpas på ett akvarium leveranser butik. Många olika stilar och typer finns tillgängliga. Två av de vanliga typerna är hang-on värmare och dränk värmare.

De Hangon typerna är fästa vid en övre tank kant, med reglagen ovanför vattnet och glas-innesluten elektrisk delen under vattnet. De dränk typerna är vattentäta och kan sänkas ned i tanken. Dränk värmare är bättre eftersom de är mer effektiva, tillförlitliga och säkra.

Köp den bästa akvarium värmare från ett välrenommerade företag. Installera det nära filtret, eftersom det är där det finns ett bra flöde av vatten, och låt verka i en hel dag för att stabilisera vattentemperaturen. Aldrig slå på en värmare ur vattnet och aldrig hantera det innan det är urkopplad.

Akvarium värmare Den kommer att ha en termometer bifogas. Om inte, får en separat sådan. Övervaka saltvatten tanktemperaturen regelbundet för att se till att det inte finns några stora svängningar. En bra tank värmare kommer att pågå en lång tid och med en ordentlig, stabil temperatur i saltvatten akvarium, sällskapsdjur fisk borde vara i fin form.

  • Fish kommer att uppleva stress om det finns för många temperaturvariationer i ett akvarium.
  • Närvaron av ett akvarium termometer gör individen som tar hand om akvariet att svara på problematiska förändringar i temperatur.