Hur kan jag öka mina chanser att få ett Promotion?

January 30

Att få en befordran jobb är mer än en fråga om tur. Det finns särskilda sätt att öka din chans att gå upp, och steg mot att få en befordran tenderar att förbli densamma i de flesta arbetsmiljöer. Från kontoret till fabriksgolvet, är chanserna att få en befordran höjs genom att observera följande steg.

Många människor antar att goda yrkeskunskaper vid deras nuvarande arbete gör dem berättigade till befordran. Skill på det du gör är viktigt, men inte nödvändigtvis förtjänar befordran. Sikta på att vara inte bara bra på det du för tillfället gör, utan också visa förmåga att vara bra på det jobb som du vill ska främjas.

Vissa positioner kan kräva ytterligare utbildning eller en avancerad examen - överväga att främja din utbildning för att öka dina chanser att få en befordran. Vissa företag även ersätta för pedagogiska kostnader som är relaterade till just ditt jobb eller fält. Även utbildning är viktigt, det är inte nödvändigtvis den viktigaste kvalifikation en arbetsgivare söker efter när man vill främja en högre position.

Det kan också bidra till att låta chefer vet att du har mer att bidra till din arbetsmiljö. Försiktigt konstruera en affärsplan som beskriver dina personliga karriärmål. När du har satt ihop, be din chef om ett möte för att diskutera karriär tillväxt. Efter att du har beskrivit dina mål, be chefen för specifik feedback på områden du behöver förbättra för att få en befordran, eller för att uppfylla din affärsplan.

Denna typ av möten bör inte vara ett forum att klaga över att inte få en befordran, och när du har gjort dina mål klart, inte fortsätta att upprepa dem. Snarare diskutera din avsikt med en chef med en väl genomtänkt plan och ta feedback. Använd sedan medarbetar recensioner för att diskutera hur man ska träffa affärsplanen som du gjorde.

I båda affärs- eller tekniska områden, förmodligen en av de största avgörande faktorerna är din goda kommunikationsförmåga. Att kunna ta kritik, leda team, och har goda relationer med arbetskamrater och chefer gör marknadsföring mer sannolikt.

Även i en miljö där teambaserat arbete är inte vanligt, kan du leda team som gynnar din arbetsplats. Lag kan titta på frågor på arbetsplatsen som hur man kan förbättra snack rummet, hur man gör en kontorsmiljö mer ergonomiskt ljud, eller hur man ska genomföra säkerhets- och beredskapsplaner för arbetare. Alternativt, i arbeten där lagarbete används ofta, leta efter möjligheter att huvudet team för att uppnå arbetsrelaterade mål. Om du inte är bra på lagarbete, du är försenad för att lära hur man framgångsrikt närma ett lag. Ta klasser, läsa böcker, eller observera andra ledande framgångsrika team att bli en effektiv team manager.

Form mentor relationer med några nyckelpersoner i högre tjänstemän. I ett stort företag din personliga synlighet kan vara låg om du inte vet de "högre ups" väl. Undersökning ditt företag och leta efter dem som kan lära dig mer om ditt jobb. Sedan närma sig dem och fråga om mentorskap. Detta är inte en chans att ställa sig in själv med en högre upp, men för att förbättra din synlighet, färdigheter och sannolikheten för att få en befordran.

Ökad synlighet kan också åstadkommas genom ditt arbete i samhället. Du kan vara en dedikerad volontär för Meals on Wheels, en lokal medlem av skolförvaltningen, eller en fotbollstränare. Skriv eller publicera i relaterade branschtidningar eller webbplatser för att öka synligheten i ditt företag och chanserna till befordran. Titta till lokala organisationer eller politik som en möjlighet att finslipa din sociala kompetens, och att delta i och leda team.

På arbetsplatsen, observera andra som har främjat och jämföra ditt beteende till deras. Om du har bra relationer med dessa arbetare, som du bör, be dem på ett vänligt sätt vilken kompetens var viktigast att tjäna en befordran. Spegla dessa färdigheter.

Inte toot ditt eget horn, men föra ett register över dina framgångar i arbetet. I recensioner, kan ha ett register över sådana framgångar påtala dessa färdigheter. Planerar också på att ha en exemplarisk anställd rekord. Visa upp i tid för arbete, minimera arbetsfrånvaro, och vara redo att ta på enstaka extrajobb. Du bör visa, snarare sedan berätta att du har de egenskaper en arbetsgivare letar efter i en högre position.

Särskilt i tekniska områden, vissa anställda tenderar mot arrogans om sin överlägsna kunskap eller intellektuella gåvor. Även teknisk kunskap är oerhört viktigt, inte låta det isolera dig från anställda med mindre kunskap. Undvik överlägsenhet, och anta ödmjukhet genom att lära mer, särskilt om social kompetens på arbetsplatsen.

  • Att lära sig att leda ett team kan öka sannolikheten för en befordran.
  • Skriva för facktidningar kan öka oddsen för en kampanj genom att höja någons profil.
  • Att bli mer engagerad under möten kan öka en persons möjligheter till befordran.