Vad är Spring Pasta?

July 30

Spring pastarätter består av skarpa, färska primörer, och olika typer av pasta. Dessa kan variera från från orzo till penne nudlar. Alla pastarätt med våren i åtanke bör vara lätt, levande, och lätt på både magen och ögonen.

Tanken bakom fjäderpastamåltid är att skapa en fyllning, hälsosam lunch eller middag som belyser säsongens grönsaker utan att resultera i en alltför full mage. Snarare än huvudrätten, är pastan i sig betraktas som en komplement till grönsakerna som används. Pastan kan göras till en heartier maträtt genom att skapa en pastasallad med tjockare förband.

Såser används i springtime pastarätter är inte tung eller köttig. De kanske har lätt protein, som tonfisk eller kyckling, men de är oftast vegetariska rätter. Lätta citron såser, vinägrett och andra tunna förband används oftast på våren pastarätter. Lätta pesto såser är också ibland tillämpas på dessa pasta.

En enkel pastarätt kan vara klädd med lite olivolja och havssalt, med bara en liten mängd smör. Inklusive ägg i beredningen kan hjälpa förbandet hålla sig till pasta, samt ge ytterligare smak. Hackade örter kan tillsättas om så önskas.

Tunna nudlar används ofta på våren pasta rätter. Angel hår och spagetti nudlar är några favorit val, som är tunna äggnudlar. Fettucini fungerar också bra på våren pasta, förutsatt att den inte är täckt av tjock grädde sås.

Några favorit ingredienser som används i springtime pastarecept är svamp och sparris. Lök är populära inneslutningar, som är sockerärtor. Färsk persilja ofta ingår också. Andra färska våren pasta örter kan innehålla gräslök och dill, samt peppar och salt efter smak.

Snarare än traditionell isbergssallad, är escarole ofta utnyttjas för att skapa fjäder sallader och pasta. Färsk spenat kan även kastas in i pastan. En annan populär grön används i vårens rätter är mangold. Hackad avokado kan implementeras för ytterligare grönska och smak.

Pasta Primavera är en mycket populär fjäder pasta måltid. Zucchini och andra squash kan beredas i dessa pasta, vilket broccolibuketter och plommontomater. Tasty delar av crunch eller nötighet, från pinjenötter till bondbönor, ingår ofta, även om många av de primörer, liksom rädisor, kan också ge massor av skarpa konsistens och smak. Färska ostar kan också riven ovanpå fjäder pasta, även om dessa inte borde göra dem tunga.

  • Orzo, som ofta ingår i fjäder pasta.
  • Zucchini, som ofta ingår i fjäder pasta.
  • Escarole ofta ingår i våren pasta.
  • En lätt pestosås kan appliceras på en fjäder pasta.
  • Svampar är en populär ingrediens som används i springtime pasta.
  • Många våren pasta är vegetarian-vänliga.
  • Färsk spenat kan läggas till våren pasta.
  • Bondbönor kan lägga crunch till våren pasta.