Vad är irländska potatis?

November 19

Det finns flera saker som kan kallas irländska potatis. När man hänvisar till faktiska potatis, irländska potatis har en vit inredning och brun hud. De är ibland bara kallas den vita potatis, och de är speciellt anhöriga Nightshade familjen heter Solanum tuberosum. Irländska potatis kan också hänvisa till godis eller kakor gjorda som ser ut som potatis, eller de kan referera recept med potatis som är beredda i traditionella irländska sätt.

Itâ € s kanske på bekostnad av den irländska att irländska potatis blev en så viktig gröda där. De växte mycket bra, och av 19-talet, bildade de en viktig del av den irländska kost. Men i mitten av 19-talet, var potatisen infekterade med ett gissel som ruttnade de flesta av dem, och detta ledde till massvält i Irland. Det beräknas att inom några år, dog 1,5 miljoner människor, över en åttondel av befolkningen. Detta problem löses så småningom, men inte utan extrem kostnad för irländarna. Fortfarande idag potatisen är en viktig del av kosten och sannolikt serveras med många måltider, eller som den viktigaste delen av en måltid.

Några av de traditionella rätter med irländska potatis inkluderar potatissoppa, oftast en kombination av morötter, möjligen purjolök, lök och potatis kokt tillsammans. Ångade eller kokt potatis är ofta helt enkelt serveras med lite salt och peppar. Champ använder kokt eller kokt potatis fint mosade. Mjölk och salladslök läggs, och skålen serveras med smör, eller alternativt rivna kokta kålblad sättas och skålen kallas då ibland colcannon.

En annan skålen med irländska potatis är boxty, en version av potatispannkaka. Den kombinerar riven rå potatis, mosade kokt potatis, vetemjöl, mjölk och smör. Ingredienserna blandas och plattas till kakor, och sedan stekt på galler eller i kokkärl med bacon fett. En enklare recept kallas fadge gör mindre kakor som vanligtvis toppad med socker. Alternativt, om havregryn används med potatismos för att göra tårtor det kan kallas pratie havre.

Candy irländska potatis kan innebära godis som innehåller potatis eller liknar dem, och ibland innebär både. Vissa recept kräver potatismos, som kan kombineras med strösocker och andra ingredienser som jordnötssmör. Eftersom godis är lätt att forma, kan den formas till små potatisar och rullade i saker som kanel socker eller kakao, som ger det en brun exteriör. Andra recept don € t använda potatis men kan utnyttja saker som färskost och motordrivna socker för att skapa centrum.

  • Irländska potatisar är också kända som vita potatisar.
  • Potatis tillhör nights familj av växter, som också omfattar äggplantor och tomater.
  • Om havregryn används med potatismos för att göra tårtor kan det vara kallas pratie havre.
  • Sjunka av Irland.
  • Potatismos gjorda med irländska potatis.