3 sätt att minska Out-of-utlägg i Medicare

February 14

Copyright 2014 AARP. Med ensamrätt.

Ja, kommer Medicare med mycket out-of-pocket kostnader: premier, självrisker, och samarbete betalar, för att inte nämna de tjänster som du betalar för, därför Medicare bara inte täcka dem. Om du har tur kan du ha pensionär förmåner från en tidigare arbetsgivare som bidrar till att minska dem.

Men annars kanske du gulping lite och undrar om du kan hitta någon respit ute. Hjälp existerar, även om det tar flera olika former som inte gäller för alla:

  • Medigap försäkring: Om du har råd med det, kan du köpa Medigap kompletterande försäkring för att sänka dina kostnader - vilket i huvudsak innebär att betala extra (genom Medigap premier) för att betala mindre (i självrisker och samarbete betalar att traditionella Medicare avgifter).

    Upp och nedvänd som det låter, kan du faktiskt spara en hel del pengar på detta sätt. Ungefär en av fem personer i Medicare köper denna politik.
  • Medicare Advantage: Ett alternativ är att gå med i en Medicare Advantage plan, vilket kan vara ett annat sätt att minska kostnaderna.
  • Statliga och federala hjälp: Om din inkomst är mycket begränsad, kan du vara berättigad till olika typer av stöd från ditt tillstånd för att betala Medicare kostnader. Och en begränsad inkomst kan också ta dig igenom dörren till federala program som kallas Extra Hjälp, som ger del D receptbelagda läkemedel täckning till mycket lägre kostnad än du skulle annars betala för det.

Var noga med att titta i detalj på Medigap, stat / federala alternativ, och andra sätt att skära ner på kostnader, och fråga runt för tips om hur man sätter dem i praktiken.