Hur väljer jag det bästa Allergivänliga tvättmedel?

January 29

För dem med känslig hud samt miljömedvetna, traditionella tvättmedel får inte vara ett lämpligt val. Fri från konstgjorda kemikalier, färgämnen och doftämnen, är allergivänliga tvättmedel ofta ett bättre alternativ för dem med känslig hud och de som vill minimera sin miljöpåverkan. För att välja den bästa allergivänliga tvättmedel för dig, fundera på om du föredrar en flytande eller pulverformel och om du vill ha en produkt som innehåller en naturlig doft. Om miljövänlighet är din primära oro, anser förpackningen till din potentiella allergivänliga tvättmedel val samt analysera dess märkning för att se till att det är "grönt".

Hypoallergen tvättmedel produceras av specialföretag samt några vanliga tvättmedelstillverkare, och finns i en mängd olika formuleringar. Att avgöra vilket som är bäst för dig, begränsa dina val genom att överväga om du föredrar en vätska eller pulver formel. Vissa hävdar att flytande formler lyfta fläckar bättre än sina pulver motsvarigheter. Pulver tvättmedel tenderar att ha en längre hållbarhet än flytande sådana, dock, och deras produktion kräver mindre vatten avfall. Många miljöspråkar föreslår att om du vill använda flytande tvättmedel, bör du välja en koncentrerad produkt eftersom det skapar mindre förpackningar och vattenavfall än icke-koncentrerade formler.

När du har bestämt om du vill ha ett pulver eller flytande allergivänliga tvättmedel, överväga om du vill ha en produkt som innehåller en naturlig doft. Många allergivänliga tvättmedel innehåller växt- eller blomoljor eller essenser, såsom citrus eller kamomill, som ingjuta tvättstuga med en behaglig doft. Även om sådana dofter är naturligt härledda, kan de dock irritera huden för mycket små barn samt de med växt allergier. Ska du eller någon av dina anhöriga har växt allergier eller extremt känslig hud, kanske du vill välja ett rengöringsmedel som är helt fri från dofter.

Om miljövänlighet är din primära oro, anser förpackningen till din potentiella allergivänliga tvättmedel val. Förutom att använda minimal förpackning, bör en miljövänlig produkt flaska eller låda göras av återvunnet material, och bör också vara lätt att återvinna. Du bör också studera en produkts bakpanel för att säkerställa att den lever upp till de "gröna" påståenden som förekommer på etiketten. Till exempel bör du försöka kontrollera att produkten inte har testats på djur. Vidare bör du undvika tvättmedel som listar ingredienser med ospecifika namn, såsom "färg vitmedel," som det är svårt att avgöra om sådana ingredienser är genuint "gröna".

  • Hypoallergen tvättmedel kan vara mycket effektiva på att ta bort fläckar.
  • Vissa tvättmedel kan orsaka hudreaktioner, som en allergitestad produkt kan förhindra.
  • Natriumtripolyfosfat, som ofta ingår i tvättmedel.
  • Flytande hypoallergen tvättmedel.
  • Hypoallergen tvättmedel.