Vad är en Folding Shower Screen?

January 6

En hopfällbar duschskärm är en typ av hölje som är monterad runt ett badkar eller en dusch område som ett sätt att med vattnet från en dusch chef inom ett begränsat område. Används som ett alternativ till dusch gardiner eller dörrar, är det fällbara dusch skärmen ofta ett billigare alternativ som tar upp relativt lite utrymme, vilket gör den idealisk för mindre badrum. Skärmar av denna typ ofta dras in i en ficka som monteras på väggen, eller till och med in i själva väggen, vilket gör att utrymmet som badrum att framträda mer öppen och luftig.

Det finns ett antal olika konfigurationer för en fällbar duschskärm. En av de mer populära är dragspelsdesign. Med denna speciella konfiguration är vecken konstruerade av antingen glas eller något annat material som är resistent mot vatten. När den inte används, är kroppen av skärmen indragen i väggen eller i fickan eller utrymme som är fäst på väggen i badrummet.

En annan vanlig design för den vikbara duschskärmen innefattar flera större paneler som också dras tillbaka in i en ficka när den inte används. En av fördelarna med dessa större paneler är att posten till fickan är ofta utrustade med gummifoder som fungerar ungefär som en gummiskrapa. Eftersom dörrarna är tillbakadragna in i fickan, hjälper kantning för att avlägsna eventuella kvardröjande vattendroppar, vilket i sin tur gör det lättare att hålla dörrarna rena och fria från mögel eller hårt vatten fläckar som vanligen hittas med mer traditionella duschdraperier och dörrar.

En av de viktigaste fördelarna med fällbara duschskärmen är att enheten gör det möjligt att öppna upp området för dusch, så badrummet verkar rymligare. Detta kan vara särskilt viktigt i badrum som är något små och verkar vara trångt när duschdörrar eller gardiner är stängda. Dessutom det faktum att vissa mönster kommer med sina egna fickor gör detta alternativ perfekt för bor i lägenhet. Eftersom fickan är monterad på en vägg med ett par skruvar, kan den enkelt tas bort när hyresgästen lämnar. Under tiden, inte bara skärmen ger funktionen men kan också fungera som en utsmyckning element som klär utrymmet på ett sätt som inte skulle vara möjligt annars, utan att göra några permanenta ändringar i badrummet.

Köpa en hopfällbar duschvägg är relativt enkel. Många bädd och bad återförsäljare erbjuder flera designer som är tillgängliga i ett brett spektrum av färger och mönster. Installationen tar väldigt lite tid, och lämnar badrummet med en något uppdaterad look, utan att behöva spendera en hel del pengar.