Hur gör jag bräss?

January 1

Det finns flera olika sätt att förbereda bräss inklusive kokning, stekning eller grillning. Det är viktigt att ordentligt förbereda dem för matlagning för att göra dem välsmakande. De måste blötläggas, skållade, och sedan pressas innan de kryddat och kokta. Dessa kött serveras vanligtvis med en vit eller brun sås och kan serveras både som aptitretare och huvudrätter.

Bräss görs antingen brässen eller bukspottkörteln av kalv eller lamm. Grisar används också i vissa länder, även om deras bräss tenderar att vara hårdare, och med en mycket stark smak. Lamb sägs att producera en större, rundare orgel, medan de från kalvkött är längre och tunnare. Unga djur har mer önskvärda ljusrosa biprodukter, medan de äldre djur är mörkröd. Deras organ är också tuffare och mindre smakrika.

Organen måste blötläggas i upp till 24 timmar i ett vatten med vin eller vinäger till. Detta hjälper till att mjuka membranet, vilket gör det lättare att ta bort, och även hjälper till att dränera blod. Det ger dem också en mildare, mer angenäm smak än de som inte har dränkts och tenderizes köttet.

Efter blötläggning, är bräss blancheras. Detta görs genom att placera dem i en kastrull med kallt vatten som bringas till en långsam koka. De kokas för bara en minut eller två, som tar bort eventuella återstående föroreningar. IT-företag också upp dem, vilket gör dem lättare att skära i bitar. De bräss bör tas bort från vattnet efter blanche och placerades i ett kallt vattenbad.

Bör också pressas bräss. För att göra detta, placera en tung kastrull fylld med vatten ovanpå dem. De bör kylas på detta sätt under några timmar. Trycker hjälper till att ytterligare strama köttet före tillagning.

Bräss är ofta serveras med en veloute sås, som är en vit sås med en roux bas. Bruna såser såsom tryffel och Madeira också komplettera dem väl. Anses haute cuisine, de fungerade som en delikatess i många delar av världen och värderas för sin mångsidighet och delikat smak.

Orgel kött såsom bräss blev populär i USA under depressionen. Mat var knappa och ingenting någonsin slösat, inklusive alla typer av slaktbiprodukter, som tidigare ansågs obehagligt och ofta bara kastas bort. Idag kan äventyrliga eaters hitta dem i många större livsmedelsbutiker eller specialbutiker. Friskhet bör säkerställas innan de köper, men som alla orgel kött är extremt ömtåliga. De bör tillagas så snart som möjligt, eftersom de kommer att hålla i kylskåp i högst en dag eller två.

  • Blanch bräss att avlägsna föroreningar.
  • Bräss.