Konfigurera Flersidiga Kolumner

January 14

Ivan har kämpat försöker upprätta parallella kolumner som går från en sida till nästa. Vad han vill är, i liggande läge, att ha tre kolumner på sidan. När texten når botten av en kolonn, strömmar det till samma kolumn på nästa sida, inte till nästa kolumn på samma sida.

Den bästa lösningen för detta är att använda en tabell med en enda rad och så många kolumner som du behöver. Raden kan sträcka sig över flera sidor, och texten kommer att stanna i varje cell i tabellen, efter önskemål. Du kan behöva leka med formatering lite (stänga gränser, justera interiör avstånd, låsning kolumnbredd, lägger till kolumner för ytterligare avstånd, etc.), men när du väl fått kläm på det, är ganska enkelt tillvägagångssätt.

Det finns en varning till allt detta, naturligtvis. Tabeller, medan de kan sträcka sig över flera sidor, kan göra lite roliga saker om de spänner många, många sidor. Det är en bra idé att regelbundet starta en ny rad. Om du gör massor av denna typ av formatering, är det en ännu bättre idé att få ett desktop publishing-program, t.ex. InDesign, vilket kan göra mycket kort med sådana layout utmaningar.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (362) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Konfigurera Flersidiga Kolumner.