Vad som orsakar en svullen tårkanalen?

October 16

En svullen tårkanalen betyder oftast att det finns en blockering som hindrar tårar rinner normalt. Det är vanligt hos spädbarn när tårkanalerna inte öppnas ordentligt innan födseln och i fall av ett öga eller bihåleinflammation som blockerar det normala flödet av tårar. Hos vuxna kan en svullen tårkanalen följden av en förtjockning av kanal kanalen, en tumör, problem med bihålorna eller en skada.

Bebisar är ibland föds med dåligt utvecklade tårkanalerna, särskilt om de är för tidigt vid födseln. En annan missbildning som orsakar en svullen tårkanalen innebär felaktig bentillväxt i nasala kanalen som hindrar tårar från att rinna. Barn som föds med dessa villkor tenderar att ha mer frekventa ögon eller bihåleinflammation som kan vara obekvämt, men brukar inte påverka synen.

En liten körtel ovanför varje öga producerar tårar som håller ögonglober fuktig. Tårarna smörja ögat innan du reser in i små hål i de övre och undre ögonlocket. Därifrån tårarna går in i en liten säck nära näsan där de antingen är resorberas av kroppen eller så avdunstar. En blockering som orsakar en röd, svullen tårkanalen kan inträffa var som helst längs kanalen som bär tårar.

Symtom på en svullen tårkanalen inkluderar vanligen rodnad och inflammation. Sådana symtom visar vanligtvis upp i barn inom dagar eller veckor efter födseln, och kan omfatta en gul ansvarsfrihet om infektion. Ögonlocken kan bli knaprig och hålla ihop när urladdningen torkar på locken. I vissa spädbarn, är tillståndet förvärras av sol, vind eller kallt väder.

Det finns inget sätt att förhindra en svullen tårkanalen orsakas av en missbildning. Föräldrar brukar uppmanas att hålla området rent genom att badda ögonen med bomullstussar indränkt i varmt vatten tills kanalerna öppna på egen hand. Att hålla barnet inne på kalla eller blåsiga dagar kan förebygga bristningar och infektion från att utvecklas, tillsammans med att ge en hatt och ögonskydd från solen.

Behandling för svullna tårkanalerna innebär vanligtvis antibiotika för att klara upp en infektion som täpper till kanalerna. Om villkoret är medfött, det går ofta bort av childâ € s första födelsedag. Om det fortfarande är närvarande, kan de svullna tårkanalerna öppnas manuellt med en liten, tråd sond under allmän eller lokal bedövning. Vatten innehållande ett färgämne är typiskt spolas in i tårkanalen tillsammans med sonden för att tillåta läkaren att se om blockeringen rensas.

I vissa fall kan vuxna med svullna tårkanalerna kräva operation om en tumör eller annat hinder är att trycka på bihålorna. Detta är också en vanlig behandling om en ansiktsbehandling skada hindrar det normala flödet av tårar. När en sinus infektion eller övre luftvägsinfektion bidrar till svullna tårkanalerna, kan antibiotika ofta korrigera tillståndet.

  • Behandling för svullna tårkanalerna innebär vanligtvis antibiotika för att klara upp infektionen som täpper till kanalerna.
  • En svullen tårkanalen kan ge rodnad och inflammation i en bebis inom några veckor efter födseln.
  • Vissa människor upplever en svullen tårkanalen vid arbete med lök.
  • En blockerad tårkanalen kan orsaka svullnad och kraftig ögon tårflöde.
  • Vattniga och rinnande ögon kan faktiskt peka på en svullen tårkanalen.