Vad är en Tai Chi Master?

October 14

En Tai Chi master är en livslång student av hemligheter kampsporten kallas Tai Chi, och kan tillhöra en av flera skolor av tanke. De stora stilar som finns i dag inkluderar New Frame Style, Yang Style, Gamla Frame Style, och Wu stil. Andra populära stilar inkluderar Zhao Bao stil, Hu Lei stil, Wu Shi stil och Sun stil. För att bli en Tai Chi mästare, måste studenten träna kroppen att släppa stress, fokusera och lugna sinnet, och lära sig att ge efter för en attack i stället reagera med kraft. Tai Chi Master känner alla aspekter av Tai Chi och behärskar dem alla.

Tai Chi mästare i det förflutna ofta utförs stora bedrifter av skicklighet som blev legendarisk, tjäna dem rykte som en mästare. Moderna Tai Chi mästare tävlar vanligtvis i tävlingar och få intyg från akademier och organisationer. Tai Chi mästare har oftast kompetens inom andra kinesiska kampkonstformer samt, såsom Wushu eller Kung fu. Tai Chi kräver så mycket internt arbete, dock att principen skicklighet av en Tai Chi master är inte deras förmåga att bekämpa utan snarare deras interna lugn och kontroll av chi eller energi i hela kroppen.

Real Tai Chi mästare är sällsynta och svåra att hitta. De började nästan alltid sina studier av kampsport på en mycket ung ålder från en annan herre. Tai Chi mästare är oftast väl förankrade i taoistiska filosofi och ofta är experter på Push Hands, en form av praktik där två personer tryck försiktigt mot varandra med bibehållen avslappning och balans. Blandningen av Tai Chi, taoism och Qigong kan göra Tai Chi behärska en kraftfull individ i perfekt balans och fred.

Många Tai Chi mästare spåra deras härstamning tillbaka till Zhang San-feng, en kinesisk student av en taoistisk präst under Yuandynastin, gör Tai Chi en av de äldsta formerna av kampsport. Zhang San-feng visade flera andra hans konst, och dessa elever skapade en härstamning av Tai Chi mästare ner till modern tid. Zhang San-feng var redan 70 år gammal när han skapade Tai Chi, och legenden säger att han blev inspirerad när han tittar på rörelser en fågel attackerar en orm. Snarare än en mild form av motion som det ofta används idag, ville Zhang en kampsport som han kunde använda för att försvara sig när han reste över Kina, särskilt eftersom han var långsam och svag. Namnet Tai chi chuan betyder bokstavligen "högsta ultimata näve."

  • Principen skicklighet av en Tai Chi master är att uppnå intern lugn och kontroll av chi.