Börshandlade fonder Cheat Sheet

May 1

Om du är villig att spendera tid med att läsa kvalitet resurser om börshandlade fonder och portföljkonstruktion, kan du skapa själv en portfölj som balanserar risk och potentiell avkastning och syftar mot dina investeringsmål. Men många människor tycker att de vill ha åtminstone lite vägledning från ett finansiellt proffs innan investeringsbeslut. Om detta beskriver dig, leta efter en avgift enbart finansiell planerare (någon som inte tjänar provision på dina investeringar). Här är några frågor att ställa när man träffar den personen:

 • Givet mina personliga ekonomi, hur mycket risk ska jag ta med mina pengar? Specifikt vad procent av min portfölj ska vara i lager ETFs och vad procent i obligations ETF: er?
 • Med tanke på storleken på min portfölj, hur många enskilda ETF skulle du föreslå?
 • Vilken mäklarfirma rekommenderar ni för bostäder mitt ETF portfölj?
 • Vilken är den historiska avkastningen på stiftelsens portfölj som ni föreslår, och hur flyktigt kan det vara?
 • Med tanke på min ålder, min skatteklass, och min anställning, vilken typ av konto - IRA, Roth IRA, eller skattepliktig mäklarkonto - föreslår du för mina ETFer?
 • Vilken urval av ETF: er skulle du råda för en optimalt diversifierad portfölj?
 • Måste jag hålla mina nuvarande investeringar, eller sälja dem? Om jag håller dem, hur kommer ni att välja ETFer som bäst kompletterar dessa investeringar?
 • Kan ni hjälpa mig vicka investeringarna i min 401 (k) plan för att komplettera min nya ETF portfölj?

Välja bästa ETF

Med cirka 1300 börshandlade fonder tillgängliga, var börjar man handla? Svaret beror på din målsättning. Om du funderar på att spetsa en befintlig portfölj av aktier eller aktiefonder, bör dina ETFs komplettera dina befintliga investeringar. Ditt mål är att alltid ha en väl diversifierad samling investeringar. Om du börjar att bygga en portfölj, vill du se till att inkludera aktier och obligationer samt att diversifiera inom dessa två breda klasser tillgångs. Det finns inte mycket i världen av aktier, obligationer och råvaror som inte kan tillgodoses med ETF: er. Håll följande riktlinjer i åtanke när du gör dina val:

 • Mixa och matcha dina innehav lämpligt.

  Du inte bara vill ha en väl diversifierad portfölj, men du också vill ha en som innehåller olika tillgångsklasser som tenderar att gå upp och ner i värde vid olika tidpunkter. Det är ingen idé att hålla fyra olika ETF: er som alla investerar i stora cap lager. Håll en storbolags ETF och en liten mössa, en amerikanska aktie ETF och en internationell aktie ETF.
 • Gå till lägsta kostnad.

  Som med alla andra investeringsinstrument, vara försiktig med att betala mer än du behöver. Även om de flesta ETF: er är mycket sparsam, vissa är mer ekonomiska än andra. Du kanske inte alltid vill plocka det billigaste, men absolut sikta i den riktningen.
 • Inte svettas småsakerna.

  Två ETF: er som spårar liknande index (som, säg, stora värdeaktier) kommer inte att vara så olika varandra. Spendera lite tid att forska dina alternativ, men inte våndas över ditt val. Mycket viktigare - kanske värt lite vånda - är att välja ETFer som spårar olika index så att dina ägg är i olika korgar.
 • Gå passiv.

  En handfull ETFs lovar "aktiv förvaltning." Vet att aktiv förvaltning har en väldigt ojämn meritlista. Den största delen, om inte alla, av din ETF portfölj bör i passivt förvaltad (indexe) ETF: er.
 • Leta efter bredd.

  Undersök innehav av ETF. Som regel ingen säkerhet (såsom exempelvis Microsoft eller General Electric lager) bör utgöra mer än 10 procent av stiftelsens totala tillgångar.

Webbplatser för Up-to-Date ETF Information

I världen av börshandlade fonder förändras snabbt. Nya produkter läggs till ETF deltagarlistan nästan dagligen, varav en del är rimligt prissatta och spår index som gör bra känsla, och andra av vilka är dyr, komplicerad och potentiellt farliga för investeraren. Du kan inte förutsätta att alla ETF är en bra produkt. Istället alltid göra din forskning innan några investeringsbeslut. Hur kan du hålla dig informerad när ETF marknaden förändras så snabbt? Checkar in på följande webbplatser är ett bra sätt att börja:

 • Yahoo! Finans

  (Http://finance.yahoo.com/etf) Har en sökfunktion med intima detaljer om enskilda fonder, en ETF ordlista, och regelbundet uppdaterade nyheter och kommentarer.
 • Söka alfabetisk

  (Http://seekingalpha.com/dashboard/etfs) Funktioner del den smartaste kommentaren till fonden investerar du hittar någonstans.
 • ETF Databas

  (Http://etfdb.com/)Boasts dagliga ETF nyheter, pedagogiska artiklar, analyser och en ETF screener. Ta reda på vilka ETF: er representerar vad tillgångsklasser för de lägsta avgifterna.
 • ETF guide

  (Http://www.etfguide.com/) En bra, snabb sammanfattning av hela ETF världen. Innehåller en fullständig lista över alla ETF tillgängliga, tillsammans med börssymboler.
 • ETF Trender

  (Http://www.etftrends.com/) En skvallerkolonn av slag för ETF entusiaster. Det finns chit chat om nya ETF: er på marknaden, ETF: er väntar på godkännande av SEC, bakom kulisserna-branschen fungerar, och rykten.
 • ETF Zon

  (Http://www.etfzone.com/) En extremt bekvämt och snabbt sätt att få en räckvidd på vad som finns tillgängligt i ETF världen.
 • Index universum

  (Http://www.indexuniverse.com/) Se "Nyheter" under avsnitt rubriken för den mest up-to-date information om börshandlade fonder och index fonder. Se avsnittet "Data" för att hjälpa skärm för ETF: er i din smak.
 • Morning

  (Http://www.morningstar.com/IntroPage.aspx) Klicka på ikonen ETF längst upp på skärmen. Du kan hitta noggrann information om enskilda fonder, tillsammans med Morningstars varumärkesskyddade betygssystem. (En stjärna är dåligt, fem stjärnor är grand.) Se även http://etf.morningstar.com, som är länken Morningstars ETFInvestor nyhetsbrev. Det är en betald publikation, men det finns en hel del information som är gratis.

Hur ETFs Skiljer sig från placeringsfonder

Vid första anblicken kan en börshandlad fond (ETF) verkar väldigt lik en fond. När allt som ETF: er, fonder utgör även korgar av aktier eller obligationer. De två, emellertid, är definitivt inte tvillingar. Kanske inte ens syskon. Kusiner är mer som det. Här är några av de stora skillnaderna mellan börshandlade fonder och fonder:

 • ETF: er köps och säljs precis som aktier (genom en mäklarfirma, antingen per telefon eller på nätet), och deras pris kan ändras från sekund till sekund. Fond beställningar kan göras under dagen, men den faktiska handeln inte sker förrän efter marknaderna stänger.
 • ETF: er har en tendens att representera index - hela marknader eller marknadssegment - och cheferna för de börshandlade fonderna tenderar att göra mycket lite handel med värdepapper i ETF. (De ETF: er är passivt förvaltad.)
 • Även om de kräver att du betalar mindre handelsavgifter, ETF: er vind brukar kosta dig mycket mindre än en fond eftersom de pågående förvaltningsavgifter är oftast mycket mindre, och det finns aldrig en last (en entré eller utträdesavgift, ibland en orimliga en) som det finns med några fonder.
 • På grund av låg portföljomsättning och även hur de är strukturerade, investeringsvinster på ETF: er brukar beskattas mer försiktigt än de vinster på fonder.

Följande tabell ger en snabb titt på några sätt att investeringar i ETFer skiljer sig från att investera i fonder.

ETF Fonder
Prissatt, köpte och sålde under hela dagen? Ja Ingen
Erbjud vissa investeringar diversifiering? Ja Ja
Finns det en minsta investering? Ingen Ja
Köpt via en mäklare eller online mäklar? Ja Ja
Vill du betala en avgift eller kommission för att göra en handel? Ofta Ibland
Kan man köpa / sälj alternativ? Ja Ingen
Indexerad (passivt förvaltad)? Typiskt Atypiskt
Kan du tjäna pengar eller förlora pengar? Ja Ja