Kroppsspråk och Business Etiquette

May 2

Kroppsspråk kan göra eller bryta en affär. Hur du bär dig själv när engagerade i samtal är ofta lika viktigt som vad du säger. Kroppsspråk är icke-verbal, men den kommunicerar volymer om dig ändå.

Med nästan oändliga symboliska tolkningar för kroppsspråk, inte konstigt folk är nervösa över det! Det bästa är att veta om några av de kroppsspråkiga gropar du kan falla i och hur man undviker dem.

Stående

När du står, hålla ryggen rak, mittsektionen i linje med ryggen, axlarna bakåt och huvudet upp. Denna hållning connotes komfort med dig själv och lätthet i situationen.

Slouching, stack magen ut, fyllning händerna i fickorna, och vika armarna defensivt alla tyder aggressiva oro.

Sitter

Ta hand på det sätt du sitter, för ingen annan position betecknar så mycket på egen hand. Tänk på den mångfald av sittande positioner som du har sett i affärsmöten, från praktiskt horisontell att varna och upprätt. Sitt med rak rygg och med benen ihop framför dig eller korsat, antingen på knä eller vid ankeln. Normalt behöver kvinnor inte korsa sina ben, men män är tillåtna. Undvik jiggling knäet, vilket är ett tecken på nervositet (och kan vara ganska irriterande att människor som sitter nära dig).

Händer

Vissa människor talar med sina händer; andra står med händerna limmas på deras sidor. De flesta människor har inte den blekaste aning vad deras händer gör när de talar.

Använd dina händer kan vara effektivt ibland, aggressiv ibland, och irrelevant för det mesta. Styra dina händer tar ansträngning och viljestyrka. Övervaka dina handrörelser. Undvik att göra svepande, cappuccino-clearing gester under möten. Om du måste, sitta på händerna.

Huvudrörelser

Huvudrörelser förmedla viktig information. Nickar i samförstånd kan vara oerhört hjälp för andra, men för mycket nickar gör att du ser ut som en bobble-head docka. Skakar på huvudet kan signalera oenighet eller ogillande, men undvik att skaka på huvudet för mycket.

Ansiktsuttryck

Ansiktsuttryck är avgörande i din repertoar av kroppsspråk. Ingen annan del av kroppen kan förmedla den enorma rikedomen i icke-verbal kommunikation som ditt ansikte gör. Till exempel:

  • Leenden är viktiga signaler om generositet och icke-angrepps. Men tvingade leenden signalerar att du knappt kan tolerera den andra personen.
  • Likaså rynkar pannan signal oenighet, ogillande, och ibland ilska. Men de kan också föreslå hårt tänkande och fokuserad koncentration.

Dessa ansiktsuttryck är de mest uppenbara, men hundratals andra finns: en välvd ögonbryn, utsvängda näsborrar, en bitit läppen, en grimas. . . och om och om. Var och en av dem har ett kulturellt överenskomna om uppsättning betydelser.

Ta en dag för att övervaka dina mest använda ansiktsuttryck och bedöma deras lämplighet och deras effektivitet. Du kommer förmodligen att bli överraskad av de typer av meddelanden dina uttryck sänder!

Ögon

Behåll ögonkontakt när man pratar med andra. Inte studera händerna eller rengöra naglarna medan andra talar. När man talar i en grupp, få ögonkontakt med alla; fokuserar inte på bara en person.