Vad är en bild konsult?

March 6

Bild konsulter är proffs som bedömer den aktuella status Publica € s uppfattning om en individ, företag eller annan organisation. Den huvudsakliga funktionen för en person i denna position är att utvärdera graden av positiva och negativa uppfattningar som finns och avgöra det bästa sättet att öka de positiva aspekterna av den offentliga bilden. För att utföra denna uppgift, måste bildkonsult ha goda kunskaper i ett antal områden, bland annat användningen av effektiva PR-verktyg och en förmåga att marknadsföra företaget på ett effektivt sätt.

Kändisar, politiker och andra offentliga personer utnyttjar ofta hjälp av en bildkonsult. Detta är på grund av den betydande inverkan som den offentliga bilden av dessa individer har på deras förmåga att fungera effektivt inom det valda yrken. I händelse av att en viss händelse har ägt rum för att ändra en allmänt positiv uppfattning i en negativ, kommer konsulten ofta söka sätt att minimera de skador som orsakats av händelsen genom att ringa Publica € s uppmärksamhet på mer positiva aspekterna av individualâ € s offentliga persona.

Till exempel, för en kändis som avslöjas ha ett långvarigt drogmissbruk problem kan finna sin offentliga image skamfilat. En effektiv bildkonsult kommer att hitta sätt att uppmärksamma prestationer av kändis i år tidigare och även peka på det faktum kändis besitter viljan att övervinna sitt missbruk. Detta kommer att förstärkas genom att regelbundet släppa information till pressen som pekar till framsteg i att övervinna problemet samt även andra tillfälliga bitar av information som är inriktade mot att väcka empati hos allmänheten.

Företag dra nytta av de tjänster av en bild konsult i ett mycket liknande sätt. Om det finns någon typ av offentlig skandal där en eller flera av de produkter som tillverkas av företaget, kommer en bild konsult ofta lansera en tvådelad motattack utformats för att minimera skadorna av skandalen och vända den allmänna opinionen. Detta inkluderar ofta återuppbygga publica € s bild av företaget genom att belysa hur företaget syftar till att stödja de samhällen där företaget är verksamt anläggningar. Fokus kommer att ligga på companyâ € s ansträngningar för att ta ansvar och korrigera situationen, samtidigt subtilt pekar på alla andra bra saker företaget gör för allmänheten.

En bild konsult är också till hjälp i andra än kriser situationer. Offentliga talare ofta beroende tjänster av en bild professionell, ber om hjälp med att välja garderober för slitage vid offentliga evenemang. Konsult ingår även riktlinjer för hur man ska stå, modulerande och kontrollerande rösten ordentligt, diktion och allmänna hållning i en offentlig miljö. Det är inte ovanligt att offentliga personer att hålla en bild konsult på personal eller åtminstone på hållaren, så att den offentliga bilden kan utvärderas löpande och fulländat.

  • En bild konsult kan hjälpa någon tackla ogrundade rykten.
  • Om det finns någon typ av offentlig skandal som involverar ett bolag, kommer en bild konsult ofta lansera en kampanj som syftar till att minimera skadorna av skandalen och vända den allmänna opinionen.
  • Företag använder bild konsulter för sina högsta chefer.