Två Web Design Approaches

March 10

När du skapar flera versioner av din webbplats design som ska visas på handhållna enheter som iPhone och iPad, någon gång måste man ta ett steg tillbaka och fundera på vad webbplatsen ska se ut på varje enhet och hur man skapar en design som fungerar bra för alla besökare.

Denna lista beskriver två vanliga tillvägagångssätt för webbdesign:

  • Design för avancerade och strippar: Först skapar du en snygg design som drar nytta av top-of-the-line funktioner och den stora skärmstorleken av iPad. Då kan du strippa designen till en version som fungerar på den mindre skärmen på en iPhone med bibehållen så mycket av samma utseende och känsla som möjligt. Det verkar som människor med en design bakgrund tenderar att gynna denna strategi.
  • Design för den låga änden och bygga upp: Du bestämma den minsta mängden text, länkar och bilder du vill ha på din webbplats och sedan lägga fler designfunktioner, multimedia och interaktivt innehåll för enheter som stöder det. Det verkar som programmerare och människor som är specialiserade på att skapa wireframes och utveckla webbplatsen arkitektur föredrar detta tillvägagångssätt.

Designen Situationen förändras snabbt och inte alla har tid att skapa speciella mönster för både liggande och stående vyer i iPhone och iPad.

Om du känner dig begränsad av de designval du har tillgängligt på iPhone och iPad, ge inte upp för tidigt. Båda enheterna fortsätter att utvecklas, och du kan logiskt förvänta snabbare anslutningshastigheter, högre upplösning skärmar och mer interaktiv funktionalitet. Japp, kan du även kunna använda Flash på iPad / iPhone someday.

En särskild webbplats har skapats där du kan hitta de senaste design tips och tekniker - samt uppdateringar för de senaste tricks, errata, insikter och förskott i samband med dessa enheter.