Vad är en Blue Rinse?

March 31

Den blå sköljning är en typ av hårfärgningsmedel som kan appliceras till grått hår. Dess avsikt är att vitalisera grått hårfärg och motverka eventuella gulhet eller insyn i hårstrået. Både män och kvinnor kan ha blå sköljningar, även om dessa har blivit mycket mindre vanligt. En anledning för dess mindre frekvent användning är om färgen tillåts sitta för länge på håret, kan det vända håret från en levande grå till flera nyanser av blått.

Grått hår kan ta på ett gulnat utseende om du röker. I gångna tider var det alltför vanligt för äldre damer och herrar för att röka, och det kan leda till missfärgning av hår och hud. Ibland blå skölj binds specifikt med äldre kvinnor som röker, men eftersom denna vana är lyckligtvis vikande och många människor antingen aldrig starta eller har slutat, thereâ € s mindre behov av att för blå sköljningar. Gulfärgning av håret kan uppstå av andra orsaker såsom att ha höga halter av metaller i vattenkälla.

En annan faktor som har gjort blå sköljningar mindre vanliga är den lätthet och tillgängligheten av hårfärgningsmedel att använda hemma. Blå sköljningar var typiskt i salong inställningar medan kvinnor som färga håret hemma använder vanligtvis en färg. Det finns gråhåriga färgämnen som är ganska naturligt, förutom de som kan vara ålder trotsar. Snabb tillfälliga färger är ofta lätt att applicera.

Blå sköljningar var tillfälliga färger också, och en del kvinnor föredrar en mer permanent lösning. Dessa var ofta tillämpas under tvätt och ställa utflykter till salonger, och håret wouldnâ € t förbli blå (eller en mer levande grå) för evigt. Varje gång håret tvättades, skulle lite färg avgår och lämnar håret åter gulnade eller genomskinligt. Kanske denna tillämpning av tillfällig färg var tänkt att se till att damerna återvände till salonger på en ganska regelbundet, så att de kunde få sitt hår rört upp.

Om du € d vilja prova en blå sköljning för att bli av gulnade grått hår, leta efter tillfälliga färger i mousse, gel eller spray som har platina eller violetta övertoner. Dessa kommer att vara subtil och kommer inte att slå håret blått. Dessa kan också fungera bra för ren vit blont hår, eliminerar eventuell blekning av färg. I alla men de flesta människor föredrar att använda mer permanent hårfärg lösningar, och den blå skölj har bleknat betydligt i popularitet.

  • Äldre personer kan använda en blå skölj att vitalisera grått hår och ta bort eventuella gulfärgning av hårstrået.