Vilket är bäst, en LLC eller S-Corp?

September 6

Starta ett företag kan vara mycket spännande. Det är viktigt att välja rätt affärsstrukturen för att passa en viss företags behov. Beroende på både den aktuella situationen och framtida mål för verksamheten, kan man företagsstruktur vara bättre än en annan. Många företagare spendera timmar av tid och pengar på att försöka välja mellan ett aktiebolag (LLC) och en underavdelning corporation (S-corporation); dock båda har fördelar och nackdelar - igen, beroende på naturen av verksamheten, själv.

En LLC är en typ av affärsstruktur som finns i varje stat. Det har många av samma skatteförmåner som handelsbolag eller S-bolag, men det har inte så många restriktioner i samband med aktieägarna. Det skyddar en företagare, eller medlem, blir personligen ansvarig - ungefär som ett partnerskap. Dessutom ger det fördelar medlemmar skatte på individnivå - ungefär som S-företag.

I många fall, vad som gör en LLC bättre än en S-bolag är att en LLC inte begränsar antalet aktieägare. S-företag kan bara ha upp till 100 aktieägare och aktieägarna måste vara amerikanska medborgare. En LLC har ingen gräns på antalet medlemmar och har inte några begränsningar för medborgarskap av dess medlemmar. Följaktligen kan människor från länder utanför USA, inhemska företag, och andra affärsgrupper deltar.

En LLC kan ha flera typer av lager. Dessa typer eller klasser av lager kan delas upp mellan önskad eller stamaktier. De kan säljas till olika priser och isär om hur utdelningen betalas. En LLC kan också äga aktier i ett annat bolag.

Ställa in en LLC låter företagets ägare för att undvika dubbelbeskattning - beskattning vid både företaget och det personliga planet - som är associerad med en traditionell C-corporation; Men fortfarande ger det skydd mot personligt ansvar och lagerförsäljning. Det kan vara dyrt att konvertera en fullt fungerande verksamhet till en LLC, så det rekommenderas främst för nya startup företag. Dessutom är en LLC regleras av statliga skattelagar - så kolla med statssekreteraren för att avgöra om det är rätt val för ditt nya företag.

En S-bolag är en koncern med mindre än 100 aktieägare och ett aktieslag. Alla vinster går direkt till ägarna och beskattas som inkomst - och därigenom förhindra dubbelbeskattning. En S-bolag är perfekt för människor som är i en lägre skatteklass eftersom alla inkomster från S-corporation passerar till aktieägaren och beskattas med aktieägarens personliga skattenivån. Således, i så fall, kommer det totala beloppet för betald skatt vara mindre. Prata med en revisor innan du skapar en S-bolag för att förebygga problem eftersom så mycket beror på framtida resultat i bolaget.

  • En LLC erbjuder ökat skydd till sina ägare i förhållande till andra affärs formationer.