Vad är Skin Balm?

December 2

Hud balsam är en substans hårdare än en gel eller lotion, men mjukare än ett vax. Det är oftast genomskinligt och lite oljig. De flesta typer av hud balsam är inte avsedda för dagligt bruk. Istället € theyâ re tänkt att behandla tillfälliga eller kroniskt återkommande hudåkommor. Förutom att läka dessa krämpor, de flesta salvor också formulerad för att lugna irriterad området, ge patienten lindring tillsammans med snabbare läkningstider. Flera typer av hud salvor finns, inklusive recept, kommersiella och hemgjorda versioner.

Receptbelagda hud salvor brukar rekommenderas när en patient har en allvarlig infektion eller tillstånd. Psoriasis, eksem, rosacea, bränner och svåra ärr kan alla behandlas med recept hud balsam. Många av dessa typer av salvor innehåller mycket koncentrerade mängder av medicinering och bör endast användas som ordinerats av läkare. Vissa innehåller även spår av silver, speciellt formler gjorda för behandling irriterad eller blåsor hud. Dessa hud salvor brukar komma i metallrör med recept som skrivs ut på utsidan.

Kommersiell hud balsam typer kommer oftast i form av läppbalsam. Dessa vax-baserade smörjmedel enligt uppgift läka nariga, torra och irriterade läppar. Sådana produkter innehåller endast en mild mängd medicin, vilket gör dem lagligt för over-the-counter försäljningen.

Andra typer av kommersiella hud balsam kan omfatta små badkar av lugnande behandlingar för torra armbågar, knän, fötter och händer. I allmänhet är dessa typer innehåller liten eller ingen medicinering alls. De har bara mjukgörande i form av oljor och fettalkoholer blandas in vax. Många av dessa produkter innehåller även artificiella färger och dofter för att göra dem mer tilltalande för konsumenterna. Några kommersiella hud salvor innehåller också växt- och örtextrakt, som rosmarin och Neem, särskilt de som säljs i specialbutiker.

Även om många kommersiella hud salvor innehåller örter, och vissa är till och med ekologiska och kemikaliefritt, hemgjord balsam passar denna beskrivning oftare. Herbalists och de som är intresserade av naturliga hudvårdsprodukter kan välja att göra sina egna skinn balsam, anpassa den till deras särskilda behov. Dessa recept brukar börja med rent bivax, en naturligt mjuk, fuktgivande produkt. Den tillverkare smälter vaxet i en dubbel-panna eller i mikrovågsugn.

Därefter blandar maker i tillsatser, som håller huden balsam blir för svårt att spridas över huden. Dessa kan vara mjukgörande oljor och växtextrakt. Några recept kräver också smulade torra örter. Vissa vill till och med att lägga honung eller torr, mjölkpulver. Dessa hemlagade salvor används vanligen för att lugna torr hud orsakad av vinterväder.

  • Hemgjord hud salvor används ofta för att behandla torr hud från kallt väder.
  • Vaselin är en typ av hud balsam.
  • Recept hud balsam kan användas för att behandla eksem och rosacea.