Vilka är de olika Barn Bike Storlekar?

November 15

Till skillnad från vuxna cyklar, som mäts av hjulstorlek och ramstorleken är barnens cykelstorlekar oftast bestäms endast av hjulstorleken. De hjulstorlekar mäts vanligen i inches, och de vanligaste barnens cykel storlekar är 12 tum (30,5 cm), 16 tum (40,6 cm), 20 tum (50,8 cm), och 24 tum (61 centimeter). Vissa större barn kan även passa en 26 tum (66 cm) cykel, som anses vara en vuxenstorlek cykel; på denna nivå, kommer storleken på cykeln också mätas i enlighet med ramstorleken. De minsta barnen kommer att rida 12 tums cyklar, som vanligtvis har utbildning hjul och kan eller inte har pedaler.

12 tum (30,5 cm) cyklar är avsedda för barn som ännu inte lärt sig att cykla på egen hand. De är låg på marken för att rymma den lilla resning av små barn, och även om barnen inte kommer att kunna nå höga eller till och med måttliga hastigheter, bör hjälmar alltid användas när du cyklar. Nästa steg upp i barnens cykelstorlekar är 16 tum (40,6 cm) cykel; 14 tum (35,6 cm) cyklar finns, men de är inte alls lika vanligt som andra storlekar. Den större hjulstorlek kommer också att leda till en något större ram och dessa cyklar är också sannolikt att funktionen stödhjul för att hjälpa barnen lära sig att rida ordentligt.

Nästa steg upp i barnens cykelstorlekar är 20 tum (50,8 cm) cykel. Denna cykel kommer att innehålla större hjul som är i samma storlek som BMX hjul. Ramen på en sådan cykel är sannolikt att bli mycket mindre än en BMX ram men större än 16 tum (40,6 cm) barnens cyklar. Vid denna tid, kan barnen brukar rida på två hjul, även om det fortfarande är möjligt att sätta stödhjul på denna storlek cykel. Stödhjul kan även monteras på 24 tum (61 cm) cyklar, men återigen, de är vanligtvis inte behövs.

24 tum (61 cm) och 26 tum (66 cm) barnens cykelstorlekar kan eller inte anses enbart barnens storlekar alls. Många vuxna rida 24 tum (61 cm) cyklar, och de allra flesta vuxna ryttare passar en 26 tum (66 cm) cykel. De ramstorlekar av dessa två typer av cyklar är också sannolikt att ändras, vilket möjliggör en mer exakt passform för större barn eller vuxna.