Vad är en handpress?

April 1

"Hand tryck" är en term som används i både tryckning och tillverkningsindustri, med vitt skilda betydelser. I den grafiska industrin, är definitionen av handpress så enkelt är det av en tryckpress som drivs för hand. Historiskt går utskriftshandpress tillbaka århundraden i både västra och östra civilisationer, men i fallet med den västerländska civilisationen, gjorde tryckpressar inte bli praktiskt förrän Johannes Gutenberg skapade rörliga typ i 15-talet. Den 17-talet såg uppfinningen av mycket starkare järn tryckpress av Earl Stanhope.

En hand tryck fungerar genom att vrida en vev för att producera tryck, eller genom att använda en s händer för att sänka en spak eller handtag. Den viktorianska eran introducerade sällskapsspel pressar, mycket mindre tryckpressar. Införandet och popularitet av mindre tryckpressen inträffade eftersom många människor i den viktorianska eran tog upp utskrift som en hobby. Eleganta, starka, små tryck handen pressar finns tillgängliga på marknaden idag, samt större handen pressar för kommersiellt bruk.

Inom tillverkningsindustrin, en handpress avser den maskin som används för att fästa kragarna. En genomföring är i grunden den armering som omger ett hål, såsom öglorna i en sko. En genomföring kan hittas i tyg, läder, ark, eller paneler. Storlekar av handpressar varierar kraftigt, beroende på den bransch där de finns och det sätt på vilket den slutliga produkten kommer att sättas. För hemmabruk, kan en handpress passar in ena handen, medan tillverkningsapplikationer, de flesta handpressar är jämförelse- eller bord monterade.

Med industrialisering, har precision i tillverkning och industri blir kritiska. Samtidigt är flexibiliteten ofta nyckeln för mindre tillverkningsföretag. Huruvida eller inte en handpress är flexibelt, måste det vara extremt exakt. Tänk dig att försöka massproducera ett objekt genom att hamra varje genomföringen på plats som gjordes i det förflutna.

En tredje användning av termen "handpress" finns i den specialiserade värld jägare och sportskyttar. På grund av den höga kostnaden för ammunition, många människor är inblandade i dessa sporter använder en process kallas "omlastning" som innebär att de tar en förbrukad patron och ladda om de ingredienser som behövs för att göra en kula brand. En hand tryck krävs för att slutföra denna process. Majoriteten av pressar som används är bänkpress, men vissa människor föredrar en handpress för dess portabilitet.

  • Tryckpressar blev inte praktiskt förrän Johannes Gutenberg skapade rörliga typ i 15-talet.