Vad är en Frys Compressor?

June 23

En frys kompressor är en mekanisk anordning som drivs med el och finns i de flesta konventionella kyl- och frysenheterna. Frysen Kompressorn är en av de viktigaste komponenterna som gör en frys eller kylskåp att fungera. Jobbet frysen kompressorn är att ta kall gas som avges från frysen området av den större enheten och placera den under tryck tills gasen höjer temperatur, varefter den kan återvinnas genom kylsystemet för att hålla enheten kall inuti . Det interna arbetet i en traditionell fryskompressor använder en kondensator-stil motor för att dra gas i ett separat område, ökar dess tryck när den rör sig. Under livslängden för en vanlig kyl eller frys, kan den ständiga aktivering och avaktivering av kompressorn leda till problem som kräver underhåll eller ens fullständig ersättning.

Inom systemet som gör ett kylskåp eller frys funktion, sitter frysen kompressorn mellan två uppsättningar av rör eller rör som kallas avdunstning spolar och kondensorslingorna. Beroende på utformningen av frysen, generellt kompressorn är belägen på baksidan av enheten nära eller på golvet. När kompressorn är aktiverad, ett hörbart surrljud oftast hörs kommer från kylskåpet, medan det oftast är tystnad när kompressorn inte är aktiv. Kylning i frysen eller kylskåpet inträffar endast om frys kompressorn igång ordentligt.

En kyl eller frys fungerar genom att en gas som är hett och under högt tryck genom en sekvens av spolar placerade på baksidan av enheten tills det börjar svalna. När svalnat, gasen kondenseras till en vätska och bringas att passera genom en tryckventil som reducerar mängden tryck det är under, omedelbart orsakar det att koka och återgå till ett gasformigt tillstånd och minska dess temperatur dramatiskt. Den kylda gasen föres därefter genom en annan uppsättning av spolar inuti frysfacket som drar värme ut ur facket och in i gasen, som fortsätter att kyla eftersom den förlorar tryck. Lågtrycksgasen slutligen dras ut ur enheten och återpressas för att starta processen igen.

I detta system är frysen kompressorn ansvarig för att ta den kalla, lågtrycks gas som kommer ut ur frysfack och pumpa det till ett separat område tills gasen komprimeras och återigen under högt tryck. Kompressionen av gasen orsakar en ökning i temperatur. När du är klar, är gasen tillåts fly från kompressorn och så småningom passera tillbaka genom tryckventilen för att starta kylning processen igen.

Frysen Kompressorn styrs av en termostat i frysen enheten. Detta bringar kompressorn att slå på och av kontinuerligt under loppet av en dag. Med tiden kan kompressorn stöter på problem på grund av detta och kan sluta fungera, kräver underhåll. Nivån på värme som alstras genom komprimering av gasen även kan orsaka att oljan inuti anordningen för att upphetta och bli en tjock, smutsig beläggning som kan hämma effektiv drift.

  • Kylskåp och frysar innehåller spolar som värmer och kyler gasen.
  • En frys kompressor är en viktig del i en kyl / frys.