Hur använder jag tibetanska Meditation Bowls?

June 7

Tibetanska meditations skålar har använts i tusentals år för att främja avslappning, känslomässig och andlig centre, och bättre hälsa. Det finns flera olika sätt att använda dem. Till exempel kan en person köpa en eller flera skålar och lära sig att spela dem. I andra hand, det finns en mängd cd-skivor (CD) tillgängliga där musiken skapas från de tibetanska meditations skålar har registrerats. I allmänhet är vibrationerna som avges från de tibetanska meditations skålar används för att minska stress och balansera kropp, själ och ande.

Vissa människor som äger tibetanska meditations skålar lära sig att spela dem. Det vanligaste sättet att spela en skål är att cirkeln skålen s yttre kanten med en klubba. Generellt kommer personen att hålla skålen i vänster hand och placera den på en klibbig matta så det rör sig inte. Därefter kommer hon att försiktigt knacka eller slå skålen, nära skålens kant, med en täckt klubba. Då kommer hon att trycka med trä, otäckta klubba till skålen och gnid i medurs riktning, kretsande den yttre kanten.

Med tiden, klubban - oftast gjort av Himalaya trä - kommer att utveckla små spår. Som spåren blir mer definierad, kommer att skapa ljud från skålarna vara lättare. Dessutom kommer den personen lär den exakta mängden tryck som behövs för att skapa de mest sensationella vibrationer med sin specifika klubba.

Vissa människor som har spelat sina tibetanska meditations skålar för längre tidsperioder kan besluta att utforska bortom den grundläggande tekniken för kretsande kanterna av skålarna. I så fall, det finns andra alternativ. Exempelvis kan skålarna fyllas med rent vatten. Därefter kan personen inte bara lyssna på vibrationerna, men också titta på hur vibrationerna påverkar vattnet i skålen. Detta kan låta henne gå in i ett annat tillstånd av meditation också.

På den mest förenklade nivå, vibrationerna tibetanska meditations skålar minska stress och slappna en person. Vare lyssna skålarna sjunger på en CD eller spela skålarna själva, lyssna på vibrationerna kan bidra till att lugna en upptagen sinne och tillåta en person att ta lite tid att andas djupt utan att behöva oroa problemen i dag. Ofta en person kan meditativt genom att upprepa korta fraser eller mantran samtidigt låta vibrationerna skölja över henne. I vissa fall kan lyssna på skålarna sjunga tillåta en person att ingå ett djupt meditativt eller drömliknande tillstånd.

Vissa individer tror att den mänskliga kroppen består av energicentra som kallas chakra. I sådana fall kan personen använda tibetanska meditativa skålar att återuppliva vissa energicentra och läka kroppen. Varje skål kan ges en annan tonhöjd eller ton. De olika platser ofta avser specifika energicentra, så att de specifika områden på kroppen som ska återställas och helade.

  • Vissa meditatörer använder tibetanska meditation skålar i deras yoga eller meditativ praxis.