Skaffa ett ISBN för din själv Publicerad Book

June 25

Om man tittar på något kommersiellt tillgänglig bok, listar bakstycket bokens International Standard Book Number (ISBN) och streckkod, tillsammans med bokens pris. Varje bok som säljs överallt i världen måste ha ett unikt ISBN.

ISBN: Vad det är och varför din bok behöver man

ISBN-systemet är en internationellt erkänd bok identifieringssystem som har varit i bruk sedan 1970. Ett ISBN används för olika ändamål, bland annat lagerstyrning; spårning försäljning; och orderhantering av bokhandlare, grossister, distributörer, bibliotek och universitet. i januari 2007, blev ISBN 13 siffror lång (det har varit 10 siffror långa sedan 1970), uppdelat i delar av varierande längd, där varje del åtskilda av ett bindestreck.

Vissa böcker har liknande titlar, eller samma bok kan ha flera utgåvor publicerade under flera år. För att hålla koll på varje upplaga av varje bok som publiceras är varje bok ges ett unikt ISBN. ISBN visas inte bara på baksidan, men även inne i boken interiör på sidan upphovsrätt och ibland på insidan främre eller bakre lucka.

De fem delarna av ett ISBN-13 erbjuder följande information:

 • Den nya prefixet: Denna tresiffrigt nummer (för närvarande 978 eller 979) identifierar bokbranschen.
 • Grupp av landskoden: Detta avsnitt anger det land där boken publicerades.
 • Utgivare identifierare: Denna del av numret är en unik kod som ges till varje individ förlag.
 • Titel referens: Denna del av ISBN är unik för varje bok och identifierar den specifika titel eller utgåva av denna titel.
 • Kontrollsiffra: Denna enda siffra i slutet av ISBN validerar numret. I vissa fall kan detta vara ett versalt "X" (den romerska siffran för antalet 10).

Publicister som vill veta mer om att genomföra de nya 13-siffriga ISBN kan kolla in följande två källor:

 • Ladda ner den kostnadsfria styr Riktlinjer för genomförande av 13-siffriga ISBN. Guiden publiceras av The International ISBN Agency.

Ladda ner gratis, 21-sida eBook ISBN-13 For Dummies, Special Edition (Wiley).

Utan en ordentlig ISBN, kommer de flesta ställen som säljer böcker inte kunna beställa och sälja din.

Hur och när att anmäla dig till ett ISBN

I hela världen finns det 160 ISBN byråer; var och en är ansvarig för att tilldela unika ISBN till nya böcker publicerats inom en viss region. Den amerikanska ISBN Agency hanterar USA, Amerikanska Jungfruöarna, Guam och Puerto Rico.

Det är viktigt att förstå att om du använder en POD förlag eller en förläggare som erbjuder en nyckelfärdig självpubliceringslösning för författare, att utgivaren / skrivare får vanligtvis ett ISBN för din räkning. Du behöver bara skaffa en egen ISBN om du planerar att själv publicera din bok helt av sig själv och skapa ditt eget förlag för att göra detta.

Även om du representerar ett litet förlag planerar att publicera bara en eller två boktitlar, måste du ändå skaffa ett ISBN publicering prefix, tillsammans med ett block på minst 10 ISBN. Denna process tar cirka 15 affärsdagar; men för en extra avgift en Priority Processing (tvådagars) eller en Express (endags) är tillgängligt.

Att förvärva ett ISBN utgivare prefix och köpa ett block av ISBN, måste du först fylla i och skicka en lämplig form - Ansökan om Ett ISBN Publisher Prefix - till US ISBN Agency. Denna process kan göras på ett par olika sätt:

 • Online ansökan: Fyll dina formulär på nätet och omedelbart lämna. Online program är gratis.
 • Tryckta blanketter: Ladda ner utskrivbara former. När du har fyllt i formulären, skicka dem via

Mail: RR Bowker, 630 Central Avenue, New Providence, NJ 07.974

Fax: (908) 219-0188

E-post: [email protected]

Det finns en engångsansökningsavgift på $ 20 för att lämna in pappersblanketter.

Alla avgifter är återbetalningsbara och kan betalas med hjälp av ett större kreditkort, check eller postanvisning. Dessutom kan ISBN inte överlåtas, säljas eller omplaceras eftersom en del av den 10- eller 13-talet anger enskilda förlag.

När du har lämnat in din ansökan, blir du ombedd för ett brett utbud av information om ditt förlag:

 • Företaget / utgivarens namn
 • Företaget / utgivaren adress, telefonnummer, faxnummer, e-postadress, och webbplats
 • Namnet på rättigheter och behörigheter Kontakta inom företaget, personens titel och telefonnummer. (I de flesta fall är den här personen själv publicerad författare.)
 • Namnet på ISBN samordnare inom företaget, titel och telefonnummer. (I de flesta fall skulle denna person vara själv publicerad författare.)
 • Året företaget grundades och började publicering
 • Den typ av produkter som tillverkats av företaget (böcker, filmer, programvara, e-böcker, spoken word kassetter / CD)
 • Bolagets primära fokus i fråga om ämnesområden som omfattas
 • Information om hur dina produkter distribueras

När du har fått ditt ISBN utgivare prefix och har tilldelat enskilda ISBN till din kommande böcker, kan varje titel sedan listas med Bowker Böcker i tryck, en omfattande databas och katalog över alla aktuella och kommande böcker. Denna katalog används av bokhandlare, bibliotek, skolor, universitet och andra institutioner för att söka efter och pre-orderböcker och bestämmer vilka böcker de vill bära före dagen för offentliggörandet. Kolla in webbplatsen.