Stigar och Strokes i CS5

March 1

Banor är vektorlinjer och konturer som du skapar i ett Adobe Creative Studio dokument. Du kan använda vägar att beskriva en bild, separata områden av text, eller vara en del av en illustration som du skapar.

Du gör vanligtvis stigar med en verktygs Linje eller ritstiftet eller formverktyg. Du kan använda dessa verktyg för att skapa vägar av olika former och storlekar. Du kan också använda verktyg för att ändra färg och storlek på stroke (den faktiska linje som utgör en väg).

Du kan använda vägar för att skapa urklippsbanor och stigar för text. Urklippsbanor används för att maskera (eller dölja) element på en sida. Du definierar att masken med stigar för att skapa en form för det område du behöver för att dölja. Urklippsbanor kan även sparas i en fil och importeras till en annan design mönster.

Ett vanligt arbetsflöde är att skapa en bild i Photoshop CS5 med en urklippsbana och importera bilden i InDesign. Eftersom InDesign kan tolka urklippsbana kan du automatiskt ta bort det område du vill maskera.

När du vill skapa text som flödar längs en bana, börja med att skapa en ny väg och sedan använda text på en bana verktyg för att skriva text direkt på den vägen. Till exempel i Illustrator, skapar du en bana med ritstiftet och välj sedan text på en bana på verktygspanelen.

Om du klickar på verktyget på vägen du skapat, kan du skriva in ny text på den vägen.

Om du har en befintlig bana kan du välja ritstiftet och korsa över select vägen. Förändringarna typ verktygs markören för att indikera att den laddas som en text på en bana verktyg som du ser på bilden. Klicka på vägen, och om typen är fäst vid banan.

Stigar och Strokes i CS5

En stroke är den färg, bredd och stil på linjen som gör upp den väg du skapar. Du kanske dra en linje med ritstiftet, och linjen som utgör den vägen är stroke.

Däremot kan den vägen också har någon stroke (representerad som en diagonal linje på panelen Verktyg), vilket innebär att du donâ € t ser den väg själva. Däremot kan man se en färg eller mönster fyllning som stroke (fyllningen), som visas i figuren.

Stigar och Strokes i CS5

Du kan ändra färg, bredd, stil (eller typ), och formen av en stroke med hjälp av reglage och verktyg på verktygspanelen och linjepanelen i Illustrator och InDesign. Du kan därför också skapa streckade eller fasta drag av olika mönster som är bred eller smal. Vissa slag visas.

Stigar och Strokes i CS5