Vad är Ortopedisk kirurgi?

August 14

Ibland kallad enkelt ortopedi, är ortopedisk kirurgi på samlingsnamn för alla typer av ingrepp som har att göra med det muskuloskeletala systemet. Medan kallad kirurgi, inte alla behandlingsmetoder innebära användning av invasiv kirurgi. En ortopedläkare kan använda kombinationer av skelett manipulation, muskel gnuggar och medicinering samt kirurgi för att lindra lidandet och hjälpa individen att återfå en rimlig hälsotillstånd.

Ortopedisk kirurgi eller behandlingar täcker ett brett spektrum av sjukdomar och tillstånd. I vissa fall kommer en ortopedisk läkare att ta upp trauma något område av skelettet, såsom ben, vrister eller rygg. Den ortoped kan anmodas att hantera infektioner som orsakar tryck eller påfrestning på musklerna eller ben hos en individ. En ortoped kan krävas när någon typ av degenerativ sjukdom eller en tumör har invaderat muskelsystemet eller orsakar dem att börja försämras.

Olika nationer fastställa de krav som sjukvårdspersonal måste uppfylla innan de kan fungera som en ortoped. Normalt måste individen fullfölja läkarutbildningen och följa upp med en hemvist fokuserad på ortopedi. Varaktigheten hemvist varierar något, men fem år är en standard som används i många länder. Under den tiden kommer den boende att vara inblandad i allmänna kirurgiska procedurer för en kort tid, sedan fokusera specifikt på ortopedisk kirurgi för resten av hemvist.

En arbetsgrupp kunskaper i ortopedi är ofta till hjälp i ett antal områden av medicinsk specialitet. Sjukvårdspersonal som utövar idrottsmedicin får ofta en viss mängd träning i ortopedisk kirurgi. Utövare av kiropraktik medicin är ofta väl insatt i grundläggande ortopediska behandlingar och tekniker. Detta är förståeligt, eftersom kiropraktik medicin syftar till att behandla ett antal sjukdomar genom att främja korrekt inriktning av skelettet.

Ett antal specialiserade sjukvården faller under den breda kategorin ortopedisk kirurgi. Kirurgiska ingrepp på händer eller fötter klassificeras som ortopedisk karaktär. Rekonstruera leder eller artroplastik anses också vara en form av ortopedi. Varje operation som involverar ryggraden också faller inom ramen för ortopedisk kirurgi.

Skaffa certifiering som en ortoped åstadkommes vanligen genom att fylla de nödvändiga pedagogiska och hemvist kraven inom en given nation. Dessutom måste kirurgen ansöka om certifiering från verk som har uppsikt medicinsk licensiering och certifiering inom landet. Den amerikanska styrelsen för ortopedi övervakar dessa funktioner i USA, medan Royal College of Physicians och kirurger i Kanada hanterar certifieringsprocessen.

  • En arbetsgrupp kunskaper i ortopedi är ofta till hjälp i ett antal områden av medicinsk specialitet.
  • Varje operation som involverar ryggraden faller inom ramen för ortopedisk kirurgi.
  • Ortopedisk kirurgi kan vara nödvändigt att behandla svåra fall av skolios.
  • Knäskador är en av de vanligaste erfarna problem i ortopedisk medicin.
  • Utövare av kiropraktik medicin är ofta väl insatt i grundläggande ortopediska behandlingar och teknik.