Hur du får ditt bok Publicerat

August 15

Du kanske tror att den svåraste delen av att vara en författare är avslutat en bok. Men det kan vara mycket svårt att få jobbet märkt och ut på bokhyllorna. Du kan vända litterära agenter, förlag, eller själv publicera ditt arbete.

Med hjälp av en litterär agent

Du kan vända förlag direkt, men många förlag bara tänka manuskript som kommer från litterära agenter. Så theyâ € re mycket användbara mellan män. Det kan vara svårt att bedöma erfarenhet och förmåga av agenter, i synnerhet på grund av den senaste tidens uppgång i företag som påstås vara organ som erbjuder tjänster till författare.

För dem i Storbritannien, kolla Association of Authorsâ € Agents (AAA). Alla AAA medlemmar registrerar dig till en självstyrande uppförandekod, enligt vad som är på hemsidan. I USA har en titt på Writers.Net. Andra bra verktyg för att hjälpa din sökning är där författare och konstnärer årsbok och The Writerâ € s Handbook, som båda publiceras årligen. Du € ll kunna upprätta en förteckning över de organ som kan passa dig bäst.

Nästa steg är att kontrollera om byrån godkänner oönskade inlagor. Du kan ta reda på antingen genom att bläddra deras hemsida eller ringa dem. Bara donâ € t lansering i en pitch för din bok när på telefonen. Skicka ditt bidrag med post, och aldrig via e-post eller fax, och bifoga de första tre kapitlen. Kontrollera om byrån har några speciella inlämningskrav.

Själv publicera ditt litterära verk

Om du canâ € t hitta en agent för din bok (eller ditt ombud couldnâ € t hitta en förläggare), kan du överväga egna verk. Under de senaste åren har detta blivit mycket enklare och billigare. Fundera på om din roman avvisades på grund av någon av följande hinder för framgång:

  • En ineffektiv underkastelse brev som gör att det låter som om du € d vara svårt att arbeta med.
  • En fruktansvärd titel eller en alltför lång manuskript (något över 120.000 generellt är för lång för att fresta läsarna).
  • En oattraktiv, föga övertygande tonhöjd.
  • En alltför lång eller ogenomträngliga tonhöjd.
  • Romanen är så insatt eller gammaldags.

Fördelarna med egna verk är att du kommer att hålla de rättigheter till ditt arbete, kommer att få hela inkomsten från din bok, och kommer att ha total kontroll över varje steg i processen. Downsides är att du förmodligen wonâ € t har kompetens eller pengar för att få din bok i det offentliga rummet.

Om du € letar för att göra det som en författare, du € ll förmodligen behöver stöd av ett förlag någon gång. Under tiden försöker öka din profil genom att ange skrivtävlingar. Sätt upp en skriftlig blogg. Du kan serialise ditt arbete, eller bara skriva på ett sätt som visar upp din talang.