Vad är en Fire Ball Python?

August 4

Kungspyton, även kallade kungliga pytonormar är infödda till Afrika och är en av de mest populära orm arter för dem som gillar att hålla ormar och reptiler som husdjur. De är kända för att vara fogliga och inte blir så stor som några av de andra constrictor ormar. Uppfödare som använder fångenskap lager och prover tagna från naturen, har fött upp många ovanliga färger och mönster variationer i denna art. En särskild uppsättning av dessa egenskaper kallas en morf. En brand boll Python är en typ av boll Python morf, särskiljas från typiska pyton och andra formerna huvudsakligen av färgning.

Från och med 2011 har hundratals morfar av kungspyton införts av uppfödare. Många av dessa morfar är kombinationen morfar, med egenskaper av två eller flera av de andra formerna. En brand kungspyton är dock en bas morf, vilket innebär att den har en distinkt uppsättning egenskaper som, tas som ett set, är unika.

En typisk kungspyton har en färg och mönster som är lätt att känna igen. En basfärg, vanligtvis svart, bryts upp av stora fläckar av mörkbrun. Båda dessa färger kan visa lite liten variation. Plåstren av brunt beskrivs av en tunn gräns av en ljusare brun och kan innehålla svarta fläckar också. Färgerna och mönster av en brand kungspyton variera kraftigt från den typiska python.

Den mörka svart bas av en typisk eller "normal" kungspyton ersätts med en rik brun färg i en brand kungspyton. De fläckar av brunt är en mycket ljusare färg, oftast en blekgul. Denna färg är något varierande och kan visa nyanser av guld eller något mörkare gul men är alltid mycket lättare än på en typisk python. De fläckar på sidorna kan ansluta över ryggen, ett tillstånd som kallas banding. "Blushing", som är framväxten av den ljusare färgen inom områdena mörkare basfärgen kan förekomma, särskilt vid basen av sidorna och längs ryggraden.

Samlare och uppfödare har skapat mycket spänning inom sfären av kungspyton entusiaster över denna morph. Denna speciella morf verkar korsa bra med många andra morfar, och den har använts för att skapa flera nya kombinations morfar. Crossing två brandkungspyton är också det enda sättet att producera en sällsynt och mycket önskvärt morph, den svartögda leucistic python. Denna orm är mycket ovanligt med en ljus vit färg och röda elever som i svarta ögon. Det är inte en albino dock, och dessa egenskaper, förutom dess sällsynthet, gör det till en mycket attraktiv för samlare.