Oönskat numrering på Inklistrade Tabeller

July 29

Sue körs på problem klistra in tabeller i hennes handlingar. Ofta inklistrade informationen (oavsett från ett annat dokument eller en webbplats) kommer att ha små romerska siffror visas på den vänstra sidan av raderna eller till höger.

Dessa siffror är faktiskt tecken som, i teckensnittet som används av Word, visas som siffrorna. De kanske inte visas som siffror i källtabellen, men automatiskt visa i Word när klistras. De är i källmaterialet (vad du kopierar från) men syns inte eftersom källmaterialet använder olika formatering eller tecken kartläggning än vad Word använder.

Det finns bara några saker du kan prova för att få bättre resultat när du klistrar in. Den första är inte använda en vanlig pasta operation. Använd i stället Klistra in special (från menyn Redigera) för att klistra in tabellerna som oformaterad text. Tabellen infogas, men som vanlig text. Kolumner separeras med tabbtecken, så kan du enkelt välja vad du just klistrat och använd tabell | Konvertera | Text till tabell för att skapa din finalbordet.

Om klistra på detta sätt inte göra susen, då finns det mycket lite du kan göra-informationskällan omfattar karaktärerna, och du kan inte instruera Word för att ignorera dessa tecken vid inklistring. Om tabellen du klistrar in är tillräckligt stor, kanske du vill använda Sök och ersätt för att bli av med de främmande tecken.

WordTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Word utbildning. (Microsoft Word är det mest populära ordbehandlingsprogram i världen.) Detta tips (296) gäller för Microsoft Word 97, 2000, 2002, och 2003. Du kan hitta en version av detta tips för menyfliksområdet i Word (Word 2007 och senare) här: Oönskade numrering på Inklistrade tabeller.