Vad är Sloe Gin?

September 20

Sloe gin är en likör gjord av gin infunderas med slån bär. Det är populärt i USA och många europeiska länder, särskilt Irland, Tyskland och Storbritannien. Även kommersiella slånbär gin är allmänt tillgänglig, många människor väljer att göra likör hemma. Det kan konsumeras på egen hand eller kan blandas in i en cocktail.

Bären används för att framställa denna likör finns på slån träd, som växer i Europa samt vissa delar av USA och Asien. Känd som slånbär, är dessa bär nära relaterad till plommon, även om de oftast är mindre i storlek. De tenderar att nå mognad under senhösten. Som ett resultat, är slånbär gin traditionellt produceras i oktober eller november.

I motsats till vad namnet antyder, är slånbär gin inte en distinkt typ av gin, utan är snarare en vanlig gin som har smaksatt. Även om det är kommersiellt produceras av sprit tillverkare i USA och Europa, många människor väljer att göra det hemma. Att göra denna likör kräver gin, slån bär, superfin socker, och en stor, steriliserad, förseglingsbar burk.

För att producera 4.25 koppar (en liter) av hemlagad slånbär gin, börja med att städa £ 1 (454 gram) av slånbärs bär. Prick varje bär med en steriliserad nål för att se till att dess saft kan passera in i gin, och sedan placera bären i burken. Tillsätt en kopp (225 gram) av superfin socker och toppa med 4.25 koppar (en liter) av gin. Täta burken, skaka den ordentligt, och förvara det på en sval och torr plats.

För att utveckla en rik smak och en djup röd nyans, måste blandningen tillåtas att ingjuta i flera veckor. Det bör skakas en gång per dag under den första veckan, och en gång per vecka för de nästa åtta veckor. Efter detta stöp period bör vätskan separeras från frukten genom dekantering den genom en sil i en annan steriliserad behållare. Frukten kan nu kastas, eller kan användas för att göra sylt eller cider.

När färdig, kan den sloe gin konsumeras av sig själv eller kan blandas i drinkar. Den Alabama Slammer är en av de mest populära sloe gin-baserade drinkar. Sloe gin kan också användas för att ge en fruktig smak och en färgstark nyans till drycker som normalt görs med vanlig gin, såsom Gin Fizz eller Long Island Iced Tea.

  • Sloe gin är populär i Irland, Tyskland och Storbritannien.
  • Sloe gin kan drickas av sig själv eller blandas i drinkar.