Vad är Karma Yoga?

September 30

Till skillnad från andra typer av yoga, är karma yoga en livsstil snarare än en form av motion. De filosofier karma yoga bygger på lärdomar från Bhagavad Gita, en helig hinduisk text. De som tränar denna typ av yoga söker oftast inre balans genom förnuft och osjälviskhet. Det verkar inte finnas någon yogiska innebär specifika för denna typ av yoga, utan snarare utövare väljer poser som bäst passar deras meditativa behov och använda dem för att balansera inre energi snarare än att bli smidigare.

Karma yoga, när de översätts till engelska, betyder bokstavligen "disciplin åtgärd." De som väljer att utöva denna typ av yoga måste förstå att det inte är helt enkelt ett sätt att tona kroppen och stärka musklerna. Det är en mångfacetterad trossystem som anger att de upplever olycka eller otur upplever det som ett resultat av deras personliga handlingar. Detta innebär inte nödvändigtvis avser endast yttre åtgärder, men också till inre attityder och tankar.

Enligt föreskrifterna i karma yoga, lockar varje inre och yttre åtgärder lika konsekvens. Till exempel, om en översittare skjuter en ung kvinna båda parter kommer att uppleva konsekvenser enligt de energier som de attraherar. I karma yoga trossystem, skulle översittare skörda oturen på grund av hans ovänliga handlingar. Med andra ord är den energi som han sänder ut obehagligt, så han kommer att locka mer obehagliga saker.

Den unga kvinnan, i enlighet med detta trossystem, kommer också att locka konsekvenser på grund av både hennes inre och yttre åtgärder. Även om hon utåt gör ingenting för att mobbaren, men internt förbannar honom eller önskar honom skada, hon kommer också att locka olycka. Å andra sidan, om hon kan disciplinera sin ilska, förbli lugn, och även önska att mobbaren kunde hitta inre frid, kommer hon att locka lycka. Engagemang i självförsvar skulle inte locka negativitet, men eftersom självförsvar är inte i sig hätsk.

De poser och sträckor i karma yoga i allmänhet tänkt att underlätta meditation. De är tänkta att vara bekväm, så inåt fokus samtidigt stärka kroppen. Enklare poser, liksom korslagda ben lotusställning, är populära eftersom de utgör själva kräver lite fokus. Tanken är att vara stilla och bedriva aktiv reflektion. Stretching och stärka kroppen hjälpmedel meditation genom att hålla kroppen frisk och minska distraktioner från smärtsamma leder och muskler.

Poser i karma yoga kan också väljas för vad den pose själv representerar. Till exempel är lotus en symbol för fred och renhet i Hindu trossystem. Vissa yogautövare får använda lotus position för att hjälpa dem att fokusera på lugn och osjälviskhet. Det finns också tron ​​att kroppen speglar inåt tillståndet hos en person. Därför kan böja oneâ € s kropp i en positiv symbol hjälpa karma yoga utövare uppnå sina mål.

  • Poser och sträckor i karma yoga är utformade för att uppmuntra meditation.
  • Karma yoga är en livsstil som kombinerar yoga med filosofi osjälviskhet och goda gärningar.
  • Termen karma yoga, när de översätts till engelska, betyder "disciplin åtgärd."