Vad är en Portico?

April 7

Ordet portik är italienska för verandan. Arkader omfattas, takförsedd gångbanor oftast höll upp med kolumner. Porticos sitt ursprung i Grekland, men användes av de gamla romarna liksom. Italien är känt för sina arkader, men variationer av den täckta verandan designen finns även i länder som USA och England. Villaägare lägga ofta blåsig arkader på framsidan eller baksidan av sina hem för att lägga utomhus bostadsyta.

London, Englands Högskolan har en främre portik. Byggnaden ritades av William Wilkins och JP Gandy Deering 1827 i korintiska stilen av grekiska Revival arkitektur. Tall, detaljerade kolumner stödja takförsedd gångväg framför högskola. De steg som leder fram till skolans portik har naturlig storlek statyer på slumpmässiga trappor.

Grekiska Revival arkitektur användes i mitten 18th century England innan han blev populär i omkring 1820 i USA. Kolumnerna i den grekiska Revival arkader är stora och doriska, korint eller jonisk stil. Doriska pelare är de minst utsmyckat, men tjocka i diameter. Korintiska kolonner är smal, men det mest utsmyckade. Den joniska stilen kolumn har en tunnare utsmyckade topper än typen korint; en rulladesign ofta med på båda överkanter.

Antika grekiska tempel hade vanligtvis arkader på de främre och bakre entréer, medan romerska arkader var ofta placerade endast vid fronterna av byggnader. Prostyle är den arkitektoniska namnet för front bara arkader, medan Amfiprostylos hänvisar till en portik presenterades på båda ingångarna av en byggnad. Arkader skyddar människor samt en byggnads exteriör från sol och regn. I vissa delar av världen, är porticos byggts och använts för utomhus marknader för att skydda frukt, grönsaker och andra livsmedel från värmen från solen.

Bologna, Italien, är känd för sina många arkader. De flesta Bolognese omfattas vägar är omsorgsfullt välvda och vacker i sin design. Det sägs att även en promenad i regnet det är ganska torrt eftersom arkader är så riklig. Portiken golv kan vara hala i regnet men eftersom många av gångbanor är gjorda av marmor. Pantheon i Rom, Italien, är en gammal webbplats som presenterar granitkorint stil kolumner i sina arkader.

Östra Portico i USA Capitol byggnaden i Washington, DC, är känd för många presidenteden ceremonier. Abraham Lincoln tog ed där i 1865; James Garfield och Woodrow Wilson var andra amerikanska presidenter deltar i ed ceremonier vid East Portico 1881 och 1913 respektive. Vissa amerikanska grekiska Revival hem kan funktionen både en back och front portik i linje med Grecian Amfiprostylos arkitektur.

  • Kvarlevorna av olika tempel arkader kan fortfarande hittas i hela den grekiska staden Aten.
  • Arkader är ett framträdande inslag i amerikanska politiska byggnader.
  • Den italienska staden Bologna är känd för sina arkader.
  • Den norra portik av Vita huset.
  • Flera presidenter, däribland James Garfield, tog presidenteden på östra Portico US Capitol.
  • Joniska kolonner i en portik kännetecknas av sina spiralformade scroll konstruktioner.
  • Den västra portik Monticello, hem Thomas Jefferson.