Vad är en redaktionell kalender?

April 6

En redaktionell kalender är en plan för kommande inslag berättelse teman för en tidskrift eller tidning. Redaktionella kalendrar är främst gjort för reklamskäl. Till exempel, om ett tema som är relevanta för vissa annonsörers produkter används för en specialartikel, är mer benägna att vilja att placera en annons i publikationen eftersom läsarna kommer att vara intresserade av ämnet bolaget. Till exempel kan en fördjupad rapport om tonårsgraviditet bidra till att sälja reklamplats till hem studie skolor och barn produktbolag. Användningen av en redaktionell kalender att planera berättelse idéer framåt också tillåter publicering tid att utfärda ett pressmeddelande av den kommande berättelsen att locka eventuella nya läsare.

Ett pressmeddelande är en nyhet som också främjar ett företag genom att föra den publicitet. Medierna täcker historia i tryck eller i broadcast media om journalister och redaktörer anser frisläppandet nyhetsvärde nog för sina läsare. Ett viktigt ämne som tonårsgraviditet som kommer att redovisas på i detalj kan motivera media acceptera ett pressmeddelande om den kommande berättelsen i en tidning eller tidskrift. Inte varje objekt i en redaktionell kalender kommer att godtas som pressmeddelande.

Den huvudsakliga användningen av redaktionella planeringskalendrar är som en annonsförsäljning funktion. Tidskrifter och tidningar trivs på annonsförsäljning och ständigt behöver för att locka annonsörer att köpa utskriftsannonsutrymme i deras publikation. Annonsörer kan inte bara spendera sina annonspengar placera annonser slumpmässigt, men måste få sina reklammeddelanden ut till en specifik målgrupp är intresserade av deras typer av produkter och tjänster. Läsare av vissa publikationer anses kvalificerade leads, eftersom de passar oftast demografi eller personliga statistik, av målmarknad såsom ålder, kön och inkomst. En redaktionell kalender tema måste attrahera publikationens mål läsare och annonsörer.

Ett annat sätt på vilket en redaktionell kalender används är att etablera inlämnande riktlinjer för författare. De flesta publikationer inkluderar författarens riktlinjer som ber om artiklar om de teman som de har fastställts på deras redaktionella planering kalender. Redaktörerna instruera skribenter intresserade av att arbeta på en artikel för publicering till antingen fråga först eller skicka det ifyllda manuskript för publicering övervägande.

Hur långt före en redaktionell planering kalender är inställd beror på varje specifik publikation. Det är ofta minst flera månader sedan annonsförsäljning avdelningen kommer att behöva tid för att sälja annonsutrymme och redaktionen måste välja den bästa författare för specialartikel samt skapa en tillräcklig tidsfrist skriftligen. Den tid på året är också en faktor när de förbereder tidnings frågor eller tidnings speciella sektioner. Till exempel, kommer sannolikt att inledas som ett projekt i den tidigare hösten eller vintern en camping funktion som kommer att produceras och distribueras i en fjäder fråga.

  • Tidskrifter använder redaktionella kalendrar för att planera berättelse idéer och teman.
  • Feature berättelser som ska publiceras i en tidning planeras med hjälp av en redaktionell kalender.