Vad är en Mango Splitter?

April 7

En mango splitter är ett kök verktyg som är utformat för att extrahera den motsträviga grop i en mango med ett minimum av krångel och röran. När gropen har dragits ut, kan huden skalas eller skäras bort, lämnar anbud, sött, saftigt kött bakom. Många köksbutiker säljer mango splitters, och de kan även beställas genom special leverantörerna.

Utformningen av en mango splitter är ganska enkelt. Två handtag är fäst vid en yttre ring för att göra anordningen enkel att hantera och använda, och insidan av ringen är uppdelad i två delar av ett blad som innefattar en ögonformad hål i mitten. För att använda enheten, människor centrera ögat formade hål över det område där gropen bör vara, och tryck sedan på mango splitter ner, vilket gör att frukten att delas upp i två halvor, medan gropen dyker genom hålet i mitten.

När mango har delats, många människor gillar att trimma köttet runt gropen bort, eftersom mango splitter tenderar att lämna lite kött bakom, beroende på storleken av gropen. Huden på de två mango halvorna måste också tas bort; beroende på hur mogna frukten är, är det ibland möjligt att helt enkelt skala bort det för hand.

När köttet är utsatt, kan den skäras upp för fruktsallader och andra desserter, eller ätit ur handen, beroende på personlig smak. Om köttet kommer att sitta, är det en bra idé att pressa lite citron eller lime över det, för att hålla den från Browning i luften.

Fördelen med att använda en mango delare är att det tenderar att vara mer snyggt än att använda en kniv. Vid skärning en mango för hand, är det lätt att krossa köttet, vilket skapar en klibbig röra och blåmärken frukten, och beroende på hur skickliga en är med kniven, graden av slöseri varierar. Med hjälp av en mango splitter minskar risken för skador på frukt och håller arbetsytan ren och i en situation där ett stort antal mango behöver förberedas, kan en mango splitter effektivisera processen.

Som en allmän regel, är detta kök verktyg för att köras genom diskmaskinen, vilket gör det mycket lätt att rengöra; det kan också, naturligtvis, tvättas för hand. Var medveten om att mango splitters inte kommer att fungera på alla mango; särskilt stora exemplar kommer att ha gropar som är för stora för att passa genom mittsektionen.

  • Mango chutney.