Skidskytte Medal Favorites vid vinter-OS 2010

October 19

Om du tittar på skidskytte händelser på vinter-OS i Vancouver, kanske du vill veta vem de medalj favoriter är före tävling börjar. Det bästa sättet att mäta vem kanske medalj på OS är att titta på vem som har vunnit på säsongens världscuptävlingar.

De länder som har gjort det bästa den här säsongen är Norge, Tyskland och Ryssland. De åkare från dessa länder slutgiltigt har leder flocken på årets VM händelser. USA är ännu att vinna en skidskytte medalj, men USA har två medaljkandidater i år: Tim Burke och Jeremy Teela.

Kvinnor

Dessa fem kvinnor är de nuvarande, klara favoriter i skidskytte. Räkna med att se ett par av dem på pallplatser vid medaljceremonin.

Kati Wilhelm (Tyskland)

Kati vann tre medaljer i de två sista OS. Kati, en före detta olympisk längdåkare från Schmalkalden, Thüringen, har 13 VM-medaljer hittills och har förblivit nära toppen av IBU World Cup ställningar.

Magdalena Neuner (Tyskland)

Magdalena smeknamn Turbo-Lena, är Tysklands stigande stjärna. Magdalena från Garmisch-Partenkirchen, bara slå VM-kretsen 2006, men hon har redan samlat 15 VM vinner, vilket inkluderade att vinna en trippel VM. Hon har alla möjligheter som krävs för att vinna stort; Men har hon varit kända för att kväva under den stående skytte delen.

Olga Medvedtseva (Ryssland)

Olga, från Krasnoyarks, är tillbaka för en annan skott på OS. Hon vann en silvermedalj i 2006, men var tvungen att lämna tillbaka den efter att hon missade ett drogtest. Olga har en meritlista; hon vann ett guld och silver i 2002 OS och har många världscupsegrar under hennes bälte. Och i år har hon något att bevisa, som bara kan hjälpa henne.

Andrea Henkel (Tyskland)

Andrea, från Llmenau, har varit medlem i det tyska laget sedan 1998. Andrea har vunnit tre OS-medaljer och 11 VM-medaljer. Denna veteran skidskytten har konsekvent utvecklats väl under de senaste åren.

Helena Jonsson (Sverige)

Helena är regerande VM mästare. Denna skidskytt från Helgum, Sollefteå, har vunnit fyra VM-medaljer (tre under det senaste året). Lägg till att 20 VM-medaljer och Helena har visat att hon är en utmanare.

Män

Dessa sex män är favoriter för 2010 olympiska skidskytte medaljer. Det är en första, som inte en, utan två amerikaner är utmanare.

Ole Einar Bjøerndalen (Norge)

Ole är mannen att slå i Vancouver. Amerikanskt från Simostranda, med fem OS-guld till sitt namn och 14 VM-guld och 91 segrar i världscupen, är Bjørndalen den mest dekorerade skidskytt. Spärr skada det skulle vara en chock om Bjørndalen inte vinner något i Vancouver.

Emil Hegle Svendsen (Norge)

Emil Hegle Svendsen, från Troridheim, ansågs vara en adept när han anlände till OS 2006. Sedan dess har han konsekvent slutade på toppen av fältet i nästan alla av världscupen han angett, inklusive guldmedaljer vid båda de två senaste VM.

Michael Greis (Tyskland)

Greis, från Fussen, Bayern, var den bästa skidskytt på 2006 OS - efter att ha vunnit tre guldmedaljer. Greis har inte varit den starkaste artist sedan 2007, vilket beror till stor del på meningsskiljaktigheter med sin utbildning av personal. Men han vet hur man vinner, och om han har en bra dag, kunde han överraska fältet.

Maksim Tjudov (Ryssland)

Maxim är Rysslands bästa chans för en skidskyttemedalj. Född i Bashkotostan har Maxim varit en stark konkurrent sedan han landslaget 2004. Maxim har 7 VM-medaljer, bland annat en silvermedalj i år.

Jeremy Teela (USA)

Jeremy Teela, från Anchorage, AK, är den ledande medlem av det amerikanska skidskyttelaget. Jeremy är soldat-idrottare som tävlar för USA som en del av värnplikt. Den gångna mars Jeremy vände i bästa amerikanska avslut i en värld Cup event sedan 1992 - då han tjänade en brons på Olympiaprov händelsen. Jeremy bara kan komma in i hans eget i tid för Vancouver.

Tim Burke (USA)

Denna New York infödda slutade tvåa på VM händelse detta tidigare December. Som matchar den bästa insats av en amerikansk skidskytten - någonsin! - Vid ett VM händelse. Tim har haft flera topp tio finish under de senaste tre åren och har potential för att göra bra ifrån sig på Vancouver.