Vilka är Medicinsk användning av Sommarrudbeckia?

April 4

Sommarrudbeckia, den gemensamma Wildflower som också är känd som den svartögda Susan, har använts för medicinska ändamål i hundratals år. Vissa indianstammar använde blomman på 1800-talet för medicinska behandlingar. Den Cherokee, till exempel, använde den glada utseende blomman för att lindra urinvägsinfektioner och öronvärk samt för gynekologiska problem. Sommarrudbeckia också användes traditionellt av Cherokee för ryggont och svullnad, och de blandade det med andra blommor som fairywand och hepatica. Några andra stammar, inklusive Iroquois och Seminole, används Sommarrudbeckia för behandling av ormbett och sår. Andra vanliga användningar innefattar behandling av maskar, feber, diarré, öronvärk och huvudvärk.

Den svartögda Susan är relaterad till den lila rudbeckia, även känd som Echinacea. Den lila rudbeckia har sina egna medicinska användningsområden, bland annat stärka immunförsvaret, vilket är varför det ofta tas för att hjälpa avvärja förkylningar. Sommarrudbeckia har en liknande immunsystemet makt. Liksom Sommarrudbeckia, Echinacea var en gång i tiden användes för ormbett av indianer. När Echinacea inte kunde hittas, använde de Sommarrudbeckia i dess ställe.

Black-Eyed Susans är inte noga där de växer, poppar upp längs vägkanter och andra öppna platser, och de är lätta att sköta. Den planta € s commonness har inte minskat dess användning i den moderna trädgården. De prålig daisy-liknande blommor, som växer på tunna stjälkar från en bas rugge av löv, används ofta i fjäril, Wildflower och perenna trädgårdar, och när den odlas i stora antal ger en fantastisk utsikt. Det är särskilt intressant då lyfte mot närliggande lila eller vita coneflowers och persika eller svarta stockrosor.

Den svartögda Susan kallas ibland också gul prästkrage eller brunögd Susan. Blomman är en huvudingrediens i vissa hemlagad gula färgämnen, en tradition som var begunby Potawatomi indianer. Den Potawatomi använde färgen att färga vävda objekt, till exempel mattor, och de kombinerade de gyllene blommor med andra blommande växter, såsom brådska, att skapa olika nyanser. Hundföraren bör vara noga med att se till att de inte är allergisk eftersom svartögda Susan har varit känt för att irritera huden. Anläggningen är också enligt uppgift giftigt för vissa djur, inklusive får och nötkreatur.

  • Sommarrudbeckia används ofta i stället för Echinacea.